Bitcoin Haberleri

BitMEX’ten Bitcoin ayı dönemi değerlendirmesi

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası BitMEX, ayı piyasasının ne zaman son bulacağına dair tahminlerde bulundu. Türev borsa, blog gönderisinde MVRV oranında göre değerlendirmelerde bulunarak, ayı piyasasının erken dönemlerinde olduğunu ve fiyat yükselişlerinin 2023’ün başından itibaren gelebileceği yönünde ön görülerini sundu.

Kripto para piyasasıyla ilgili dikkat çekici tahminlerde bulunan türev kripto borsası BitMEX, Bitcoin’in MVRV oranının yani varlığın piyasa değerinin gerçekleşen değere bölünmesinin önceki aya kıyasla ayı döneminin başlarında olduğumuzu gösterdiği belirtti. Çok uzun süredir devam eden ayı piyasasının geçiş döngülerini kıyaslayan gönderide, MVRV oranı ile yapılan hesaplamaya göre Bitcoin’in gerçek fiyatının gerçekleşen fiyatın 30 gün altında olduğu ve bu rakamın bir geçmişteki ortalama 244 güne denk geldiği kaydedildi.

“Son 3 büyük ayı piyasasına baktığımızda ve MVRV oranına bakarak değerlendirdiğimizde fiyatın ortalama 244 gün boyunca gerçekleşen fiyatın altında kaldığını görüyoruz. Bu istatistik, üçüncü ayı piyasası döneminde olan Mart 2020’yi içermez. Şu anda gerçekleşen fiyatın altında kaldığımız süre 30 gündür.”

“Artışlar Şubat’tan sonra başlayabilir”

BitMEX borsasının tahminlerine göre, Bitcoin fiyatlarındaki artışlar 2023 yılının başlarından itibaren başlayabilir.

“Önceki kapitülasyon dönemlerinin 244 günlük ortalamasına bakıldığında Şubat 2023 itibariyle Bitcoin fiyat toparlanmasının başlayacağı söylenebilir.”

“Ayı sezonu geçmiştekilerden farklı değil”

Bir diğer yandan borsa, yaptığı incelemede yaşanan ayı sezonunun geçmişten çok da farklı olmadığına dikkat çekti:

“Bitcoin piyasasındaki son durumla ilgili makroekonomik ortamın etkileri hakkında çokça konuşulurken, ironik bir şekilde şu anki ayı sezonu geçmiştekilerden çok farklı değil gibi görünüyor.”

Amiral kripto para birimi, Kasım ayındaki 69.000 dolarlık ATH’den yaklaşık %70 aşağıdayken, önceki ayı sezonlarında bu oran maksimum %93, %84.8 ve %83.4’e ulaştı. Borsa, “Bu ayı sezonundaki düşüşler geçmişteki düşüşleri gölgede bırakıyor gibi görünse de, Bitcoin için nispeten olağandışı değil” yorumunda bulundu.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin haberin yazıldığı saatte 20.644 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise % 0,64 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu