Bitcoin HaberleriManşet

BTC, Coronavirus Nedeniyle Düşmeye Devam Eder Mi?

Sponsorlu İçerik

Varlıklar genelinde son gün içinde gerçekleşen fiyat hareketleri oldukça sertlik içeriyor. Bitcoin’in fiyatı, bugün doğu ticaret saatlerinde büyük fiyat dalgalanmalarına tanık oldu. BTC, 3600 $‘a düştü ve ardından 5.500 $‘ın üzerine hızlı bir çıkış yaptı.

Hisse senedi piyasaları, fiyatlardaki düşük devrelere ulaşıldıkça kısa süreli kapanmalara sahne oluyor. Emtia piyasasındaki kayıplar tatsız olsa da, altın fiyatları Ocak 2020 seviyelerinin üzerinde 1560 seviyesinde çok daha istikrarlı bir şekilde tutuluyordu.

Küresel Borsalardaki Devre Kesiciler

NIFTY 50 (S&P 500’e eşdeğer) 2016’dan bu yana 4 yılın en düşük seviyesine inerken, Hindistan Borsaları bugün düşük işlem devrelerine girdi. Alt devre, yatırımcıların kayıplarını kabullenmeleri için ticaretin 45 dakika süreyle durmasına neden oldu.

Benzer bir durum dün ABD borsasında da yaşandı.

#MarketSlump | #Nifty 45 dakika boyunca işlem durdu,

Ayrıca, virüs herhangi bir rahatlama belirtisi göstermeden yayılmaya devam ediyor.

Coronavirus Güncellemesi

İtalya’daki ölüm sayısı şu anda 1.000’den fazla olduğu gibi bir gün içinde neredeyse 10 kat arttı. İngiltere Başbakanı, 10.000’den fazla İngiliz’in virüse sahip olabileceğini belirtiyor. ABD’deki durum da kötüleşti ve ölüm sayısı 37’ye yükseldi ve binlerce kişi etkilendi.

Ölüm oranı da yükselişte, başlangıçta Çin’de %1-2 civarında olduğu tahmin ediliyordu, şimdi %5‘i geçiyor.

Dahası, virüsden etkilenen önemli kişiliklerin artması raporları daha da kötüleştiriyor. Bunlar arasında Kanada Başbakanı‘nın eşi, Hollywood yıldızı Tom Hanks ve İngiliz Futbolunun bilinen ismi Micheal Arteta da var.

Serbest Piyasa ve Fed Enjeksiyonları

ABD Fed, 1987’den beri görülmeyen borsalardaki büyük kayıpları telafi etmek için ekonomiye 1,5 trilyon dolar enjekte etti.

Ancak Bullion International‘ın kurucu ortağı Dan Tapiero, Bitcoin‘in fiyatı konusunda iyimserlik ifade ediyor.

Btc dünyadaki tek gerçek serbest pazar. Btc, bir günde %50 düşebilen ve istikrar sağlamak için devlet müdahalesine ihtiyaç duymayan tek varlıktır. Düzelecek.

BitMEX‘teki vadeli işlemlerin büyük ölçekli olması piyasaların 3600 Dolar dip seviyesine vurmasına neden oldu. Ancak, diğer borsalarda ani geri çekilme ve piyasadaki tutarsızlıklar, düzenleyicilerin ve hükümetlerin müdahalesini gerektirmediği için sektör için tamamen olumsuz değil.

Bununla birlikte, dünyadaki durumun kötüleşmeye devam etmesi, madenciler üzerinde çok fazla baskı oluşturuyor. Dahası, tüm gelişim ve inovasyon da dünyanın kapanmaya yakın bir şekilde durmasına neden olacak. Bu nedenle Bitcoin‘in 2018’in altına yani 3150 Doların altına düşme olasılığı hala gündemde.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu