Bitcoin Haberleri

BTC madencilik şirketi Compass, değerlendirme raporu yayınladı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin fiyatındaki oynaklık devam ederken, kripto madencilerinin yaptığı satışlar dikkat çekti. Bu yılın Ocak ayından beri madencilik firmalarının borsalara taşıdığı bitcoin’ler rekoru görüyor. En büyük madencilik şirketlerinden biri olan Compass, değerlendirme raporunda “Fiyatlardaki düşüşlerin verdiği acıyı madenciler de hissetmeye başladı. Satışlar artabilir” şeklinde ifadelere yer verdi.

ABD merkezli kripto madencilik şirketi Compass Mining, madencilerin kripto para piyasalarındaki düşüşlerden olumsuz etkilenmeye başladığını ve Bitcoin satışlarının artma ihtimalinin yüksel olduğunu kaydetti. Şirket yayınladığı son değerlendirme raporunda, madencilerden borsalara aktarılan BTC sayısının Ocak ayından bu yana rekor seviyeye ulaştığını kaydetti.

Raporda şu ifadeler yer aldı:

“Madenciler ellerindeki Bitcoin’leri satmaya başlayabilirler. Şu anda fiyatların düşmesinin zorluklarını sonuna kadar hissediyorlar. Zorluk seviyesinde bir düşüş varsa, madencilerin makinelerinin fişini çekmeye başladığı anlamına gelecektir. Bu da artık kâr etmediklerini gösteriyor.”

“Ödünç alma ve satma seçeneği olacak”

Comprass‘ın değerlendirme raporunda, “makinelerin fişini çekmek istemeyen” şirketlerin BTC ödünç almayı veya satmayı seçebileceği söylendi:

“Bitmain’in S9 cihazı başta olmak üzere çok fazla elektrik tüketen güçlü makineler bu dönemde madencilere para kaybettirmeye başlayabilir. Ancak makinelerini kapatmak istemeyen şirketler, kayıplarını telafi etmek için borç para alabilir veya elindeki Bitcoin’leri satmaya başlayabilir.

Şirketler BTC satmak için yarışıyor

Argo Blockchain şirketi 2022 yılının ilk çeyrek raporunda zararlarını karşılamak için BTC ödünç alıp satabileceğini açıklamıştı. Hash gücü bakımından en büyük madencilik şirketi olarak tanınan Core Scientific, bu yıl çıkardı bazı BTC’leri sattı. Şirketin satışlarına devam edeceği bildirildi.

Riot Blockchain, Nisan ayında çıkardığı BTC’lerin yarısını satmış ve Mart ayında ise büyük satış yapmıştı. Cathedra Bitcoin şirketi 30 Mayıs’ta kendisini fiyat düşüşlerinden korumak ve likidite sağlamak için bu ay 235 BTC sattığını duyurdu. Marathon Digital ayrıca Mayıs ayı başlarındaki kazanç toplantısında Bitcoin satma olasılığının olduğunu belirtti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu