Bitcoin Haberleri

BTC’deki düşüş kripto para madencilerini etkiledi

Sponsorlu İçerik

Kripto para piyasalarındaki düşüş bireysel ve kurumsal yatırımcıları ciddi bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Yükselen enerji fiyatları ve bitcoin’deki düşüş madenciler için kabus olmayı sürdürüyor. Bitcoin madencilik endüstrisi gelişmeye devam ederken, hash rate uzun zaman sonra sert bir düşüş yaşadı. Fiyat konusunda dayanmaya çalışan madencilerin her an kapanacağı konuşuluyor.

Bitcoin madencilik hisseleri ise, kripto ve hisse senedi piyasalarındaki türbülansın ortasında bu sabah açık olan piyasada çift haneli rakamlarla düştü. Argo Blockchain hisseleri, Londra Menkul Kıymetler Borsası’nda %18, Nasdaq’ta ise %16’nın üzerinde düştü. Core Scientific %12,87, Iris Energy %-12,66 TeraWulf hisseleri ise %11,32 oranında düşüş yaşadı.

BTC hash oranı düşmeye başladı

Bitcoin’in bugün 23 bin dolar seviyesini görmesi, 6 Haziran tarihinde rekor kıran hash oranının 1 hafta sonrasında çok sert bir düşüş yaşamasına neden oldu. Bu düşüşün bitcoin madencilik cihazlarının fişi çekmesine” neden olacağı konuşuluyor. Bazı dev madencilik şirketleri, ekstra likidite sağlamak için son zamanlarda Bitcoin satışlarına başladılar. Bu şirketlerin çoğu, çıkardıkları bitcoin’in çoğunluğuna sahip olduklarından, varlıklarının değeri büyük ölçüde bitcoin fiyatına bağlı.

Core Scientific şirketinin yaptığı yakın tarihli bir açıklamaya göre, 31 Mayıs itibariyle 8.058 BTC’ye sahip olduğu kaydedildi.

Firmaların hisse senetleri düşüşte

Başlıca Bitcoin sahibi MicroStrategy’nin, bugün piyasa açılırken hisse senetlerinin %23 oranında düştüğünü gördü. Yazılım şirketinin 129.218 BTC’si olduğu biliniyor. Genel olarak, kripto için piyasa değeri 1 trilyon doların altına düştü. Kasım 2021’de bu oran 2 trilyondu. Kripto kredi şirketi Celsius, olumsuz piyasa koşulları nedeniyle para çekme ve transfer işlemlerini durdurduğunu duyurdu. Bunu haberimizde vermiştik

Daha geniş hisse senedi piyasası, basın zamanında kırmızıydı. Dow Jones Sanayi Ortalaması %2,3, S&P 500 %4,24 ve Nasdaq hisseleri %3,55 düştü.

Yeni cihazlarda “fiş çekme” seviyesi düştü

Sektörün gelişmesiyle Canaan ve Bitmain gibi madencilik cihazı üreticileri daha az elektrik harcayan ve daha güçlü cihazlar ürettiler.

Bitmain firmasının yeni cihazlarından olan Antminer S19 XP, şu anda piyasanın en az elektrik harcayan cihazı konumunda. Cihazın günlük 5.42 dolarlık elektrik harcadığı ve günde 10.7 dolar kâr sağladığı biliniyor. Antminer S19 XP’nin “fiş çekme” rakamı şu anda 11 bin 942 dolar olarak gösteriliyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu