Bitcoin HaberleriManşet

CFTC Başkanı; ABD’nin Lider Olmasını İstiyorum!

Sponsorlu İçerik

Son birkaç yıldır, ulusal hükümetler ve merkez bankaları kripto para alanının nasıl düzenleyeceğiyle boğuşuyor.  Ancak, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), sektörün büyüyeceğini destekliyor. CFTC Başkanı Heath Tarbert tarafından büyümeyi teşvik etmek için, çevreye duyarlı düzenlemelerin yapılması ve ABD’yi Blockchain ve kripto para endüstrisinde küresel lider olarak gören vizyonunu güçlendiriyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto paralar için muhafazakar yaklaşımını sürdürürken, CFTC kripto paralarla ilgili olarak daha yapıcı senaryolar izliyor. Son zamanlarda, Ethereum (ETH) ‘un bir emtia olduğunu ve CBOE gibi platformlarda yeni düzenlenmiş türev ürünlerin bolluğuna zemin açtıklarını açıkladılar.

Bu hafta Harvard Kennedy Okulu‘nda konuşma yapan Tarbert, ajansın kripto varlıklar üzerindeki geçerli düzenleyici yaklaşımını vurguladı.

Bazı finans yetkilileri Bitcoin‘e karşı düşmanca davrandılar, ancak Tarbert kripto paranın büyüdüğünü görmek istiyor. Öyleyse, CFTC düzenlemesinin sebepleri, Bitcoin ve diğer kripto paraların artmaya devam etmesini sağlamak.

Ekibinin kripto paraların düzenlemesi, kara para aklama ve terörle mücadele finansmanını çevreleyen iki ana konuya odaklanıyor.

CFTC Başkanı Heath Tarbert:

“Şu ana kadar kripto paraların büyük çoğunluğuyla ilgili iki büyük sorun ya da sorunlar demeliyim, bir numaralı para aklama ve terörle mücadele finansmanı. Bu yüzden, eğer yanlış yapılırsa AML/CTF’imizi mahvedebilecek şeyler bunlar.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu