Bitcoin Haberleri

Çin, Bitcoin madenciliğine yeşil ışık mı yakıyor?

Sponsorlu İçerik

Cambridge Alternatif Finans Merkezi (CCAF) tarafından yayınlanan raporda Çin, dünyada bitcoin madenciliği operasyonlarında ABD’den sonra en büyük hashrate’e sahip ülke olarak kaydedildi.

Geçen yıl kripto para madenciliği konusunda katı düzenlemeler yapan Çin, bugün yayınlanan finans raporunda madencilik faaliyetleriyle ilgili ilginç bir sonuca imza attı. Cambridge Üniversitesi tarafından yayınlanan araştırma raporunda Çin’in, BTC madenciliği operasyonlarının önemli bir bölümüne katkıda bulunduğu açıklandı. Dünyadaki madencilik faaliyetlerini haritalayan Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi‘ne (CBECI) göre, Eylül 2021’den 2022 Ocak ayına kadar Çin, bitcoin madencilik ağında ABD’den sonra ikinci en yüksek hashrate oranına sahip oldu.

Çin düzenleyicilerin, 2021 yılında bitcoin madenciliğine yaptığı baskının ardından ülkenin madencilik payı Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 0’a düşürüldü. CCAF’ın son verileri, rakamın Eylül’de yüzde 22,29’a çıktığını ve Ekim-Ocak ayları arasında yüzde 20 civarına ulaştığı kaydedildi. Raporla beraber, Çin’de yeraltı madenciliği faaliyetlerinin devam ettiği ortaya çıktı.

CCAF tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kaydedildi:

“Şebekeden bağımsız elektriğe erişim ve coğrafi olarak dağınık küçük ölçekli operasyonlar, yeraltı madencilerinin operasyonlarını yetkililerden gizlemek ve yasağı atlatmak için kullandıkları başlıca araçlar arasında yer alıyor.”

Yeraltı kripto madenciliği faaliyetlerine devam ediyor

Temmuz ve Ağustos aylarındaki yüzde 0’lık bir düşüşün ardından sonraki aylarda hızlı bir artış yaşandığı görüldü. Rapor, firmaların incelemeleri atlatmak için yabancı proxy hizmetlerini kullanarak gizlice faaliyet gösterdiklerini ve yerlerini gizlediklerini gösteriyor.

Kazakistan, madenciler için tercih edilen destinasyonlardan biri olarak ortaya çıktı. CBECI’ye göre, Orta Asya ülkesinin ağdaki payı geçen yıl Ağustos ayında yüzde 18’in üzerindeydi. Eylül ayına kadar madenciler, yabancı proxy hizmetlerinin istenen etkiyi göstererek Çin’deki operasyonlarını gizlemek için bu kadar ileri gitmelerine gerek olmadığı konusunda karara varmış olabilir.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu