Bitcoin Haberleri

Çin’de, BTC madencilik cihazlarını toplama talimatı verildi

Sponsorlu İçerik

Çin’nin devlet kurumuna ait resmi web sitesi bugün yayınladığı duyuruda, kripto madencilik cihazlarına hükümet tarafından el konulacağını bildirdi.

Çin’in Guangdong Eyaleti Kalkınma ve Reform Kurulu, internet sitesinde kripto madenciliği faaliyetlerinin büyük enerji tüketimine ve karbon emisyonuna neden olduğunu içeren bir yazı yayınladı. Yazı da ek olarak ulusal ekonomik faaliyetlere katkısının az olduğu vurgulandı. Açıklamanın devamında, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Enerji Tasarrufu yasası uyarınca madencilik ekipmanlarının kullanımının durdurulmasına karar verildiği açıklandı. Bulunduğu bölgedeki ekipmanlara el konulmasını istendi. Ayrıca idari cezaların kanuna uygun olarak tam olarak uygulanması talep edildi.

2021 yılının Mayıs ayında kripto para madenciliğini tamamen yasaklayan Çin, Guangdong eyaletindeki 126 milyonluk nüfusa, bulunduğu yerde madencilik ekipmanlarına el koymasını emretti.

Wu Blockchain, bugün Twitter’da konuyla ilgili attığı bir tweet’te şu ifadeleri kullandı:

“Çin’in ekonomik olarak en gelişmiş eyaleti olan Guangdong Eyaleti, bulunursa yasalara uygun olarak el konulacak kripto para madenciliği ekipmanlarının yasaklanmasını talep etti.”

Kripto maden sektörü tehlikede mi?

Çin geçen yıla kadar kripto para madenciliğinde önde gelen ülkeler arasındaydı. Madencilik faaliyetlerinin yüzde 60’ı sadece Çin tarafından yürütülüyordu. Hükümetin getirdiği yasak sonucu Çin liderliğini ABD’ye teslim etti. ABD’nin bugün kripto madenciliğindeki payının yüzde 40’a yakın olduğu tahmin ediliyor. Kazakistan yüzde 18’lik bir dilimle ABD’yi takip ediyor.

Daha önce bildirdiğimiz üzere, Kazakistan kripto madencilerinin alınan sert önlemler nedeniyle ülkeyi terk etmeye başlamıştı. Tüm bu baskılara rağmen bitcoin madenciliğine olan ilgi artmaya devam ediyor. Madencilik faaliyetleri büyüyor. Bitcoin madenciliğinde kullanılan donanımların toplam hesaplama gücünü ifade eden hash oranı, geçtiğimiz günlerde yeni bir rekora imza attı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu