Bitcoin Haberleri

DeFi platformu Sovryn hack’lendi: 1 milyon $’luk vurgun

Sponsorlu İçerik

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Sovryn, siber saldırıya uğradı ve bilgisayar korsanları 1 milyon dolarlık kripto parayı çalma konusunda kısmen başarılı oldular. Fonların yarısının ekipler tarafından kurtarıldığı bildirildi.

Dün gece saatlerinde Binance borsasının akıllı zinciri BNB Chain’de yaşanan hack gündemdeki sıcaklığını hala korurken, kripto para piyasası yeni bir siber saldırı ile çalkalandı. Bitcoin destekli DeFi protokolü Sovryn hack’lendi. Platformun aynı zamanda Bitcoin’leri RBTC’te çevirerek faiz kazanıldığını ve ayrıca çeşitli takas işlemlerinin de gerçekleştiği biliniyor.

Henüz kimliği belirlenemeyen hacker ya da hacker’lar gerçekleştirdikleri saldırı sonucunda Sovryn’den 1 milyon dolarlık kripto para çalmayı başardılar. Çalınan varlıklar 45 RBT ve 210 bin USDT şeklinde… Sovryn kurucusu Edan Yago ise ekip geliştiricilerinin çok katmanı güvenlik sistemi çalıştırdıklarını bu nedenle fonların yarısının kurtarıldığını açıkladı.

Kredi havuzları hedeflendi

Sovryn tarafından yapılan açıklamada, bilgisayar korsanlarının kredi verme ve alma protokollerini hedeflediklerini ve saldırıdan RBTC ve USDT kredi havuzlarının etkilendiği söylendi. Hacker’ların, xUSD’yi teminat olarak göstererek, almaları gereken orandan çok daha fazla RBTC aldıkları bildirildi.

Bitcoin yan zincirinde çalışan ve Rootstock ağında kullanılan RBTC, Bitcoin fiyatına eşit… Ayrıca varlık Ethereum ağındaki WBTC’ye de uygun. Rootstock üzerinde akıllı sözleşme ve dApp kullanımlarının yanında ölçeklenebilirlik daha fazla yapılabiliyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu