Bitcoin Haberleri

Deutsche Bank analistlerinden Bitcoin tahmini: 28 bin dolar

Sponsorlu İçerik

Alman bankacılık devi Deutsche Bank analistleri, bu yılın sonu için Bitcoin fiyatının yukarı yönlü kırılma ile 28 bin doları görebileceğini belirtti. Analistler, S&P 500’ün yıl sonunda Ocak ayı seviyelerine ulaşmasını beklediklerini ve bunun amiral kripto para birimi BTC’yi de olumlu etkileyeceğini düşündüklerini söylediler.

Dünyanın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank analistleri, devam eden ayı piyasasının en zor zamanlarını yaşayan Bitcoin için yıl sonuna kadar yükseliş beklediklerini belirtti. Konuyla ilgili rapor hazırlayan Marion Laboure ve Galina Pozdnyakova liderliğindeki analistler, lider kripto biriminin yıl sonuna kadar yüzde 30 oranında artış göstereceğini kaydettiler. Varlığın Kasım ayından bu yana S&P 500 ve teknoloji şirketlerinin endeksi olan Nasdaq 100 ile korelasyon içinde olduğunu söyleyen analistler, bu yılın sonlarında S&P 500’de Ocak ayı seviyelerindeki gibi yükselmeye başlayabileceğini belirtti.

Bitcoin dijital bir elmas mı?

Analistler hazırladıkları raporda, BTC’nin genellikle güvenli liman olarak adlandırılan, altından ziyade elmasa benzediğini yazdı. Elmas şirketi De Beers örnek gösterilere şu ifadelere yer verildi:

“Pırlanta sektörünün önemli oyuncularından biri olan De Beers, yaptığı reklam faaliyetleri sayesinde tüketicinin pırlantaya bakışını değiştirmeyi başardı. Bir üründen ziyade bir fikir pazarlamak ve yıllık 72 milyar dolarlık elmas pazarında sağlam bir temel oluşturabilmek, Bitcoin dahil birçok mal ve hizmet için geçerli.”

“Düşüşler devam edebilir”

Analistler hazırladıkları raporda ek olarak, kripto para sektöründe son dönemde yaşanan çalkantıların düşüşleri devam ettirebileceğini belirterek, “Geleneksel finansal sistemdeki gibi düzenlenmediği için bu düşüşler devam edebilir” yorumunda bulundu.

CoinMarketCap verilerine göre, BTC haberin yazıldığı saatte 19.049 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise %4,81 oranında düşüş yaşadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu