Bitcoin Haberleri

Dördüncü BTC halving işlemi için yolun yarısına gelindi

Sponsorlu İçerik

Bitcoin yarılanmaları, dijital varlığın 2009’da piyasaya sürülmesinden bu yana gerçekleşen önemli olaylardır. O zamandan beri, blok ödülünün her seferinde yarıya indirildiği toplam üç yarılanma oldu. Bir sonraki bitcoin yarılanması 2024’te gerçekleşecek, bu da pazarın halving için yarı yolda olduğu anlamına geliyor. Bu dördüncü yarılanma yaklaşırken, bunun BTC arzını ve dolayısıyla kripto para biriminin değerini nasıl etkilediğine bir göz atacağız.

Dördüncü yarılanma yaklaşıyor

Bitcoin yarılanmasının her 210.000 blokta bir gerçekleşmesi planlanıyor ve bir sonraki yarılanma tahmini, BTC’nin çıkarıldığı mevcut orana göre 4 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Şu anda, 19 milyon BTC’nin biraz üzerinde token var, bu da yalnızca çıkarılmaya kalan 2 milyon BTC’yi geride bırakıyor. Şu anda blok başına 6.25 BTC olan yarı yarıya kesme blok ödülü ile dijital varlığın arz mekaniğini tahmin edilmeye çalışılıyor.

Her yarılanma ile günlük ihraç ve arz azalır. Her blok ödülünün yalnızca 3.125 BTC olacağı bir sonraki yarılanma ile daha da düşmesi bekleniyor ve günde ortalama 144 blok çıkarıldığında, madencilere günlük olarak verilen günlük BTC 900’den 450’ye düşecek. Bu, bitcoin arzının zamanla azalmasını sağlamaya yardımcı olur ve onu ağın para politikasının temel özelliklerinden biri yapar.

Bitcoin’i nasıl etkiler?

Bitcoin yarılanmasının kripto para birimi üzerinde çeşitli etkileri vardır. Bu etkilerin daha belirgin olduğu yollardan biri de madencilik zorluğudur. Her blok için madencilere daha az BTC verilmesi, daha sert rekabete yol açarak madencilik zorluğunun hızla artmasına neden oluyor. Bu, 2020’de gerçekleşen son bitcoin yarılanmasını izleyen trendde açıkça görülüyor. Benzer şekilde, madencilerin blokları kazmak için daha fazla bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyması nedeniyle bitcoin’in hash oranı da artıyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu