Bitcoin Haberleri

El Salvador ve Justin Sun, BTC alımlarına devam etti

Sponsorlu İçerik

Kripto paralar, cuma günü geç saatlerde başlayan bir çöküş yaşadı. Son 24 saat içinde, önde gelen kripto para birimi olan Bitcoin, yaklaşık %17 düşerek 48.315 dolara ulaştı.

Bitcoin, Çarşamba günü neredeyse 59.000 dolara ulaştıktan sonra Cuma günü yaklaşık 57.000 dolardan açıldı. Mevcut fiyat, kripto para biriminin Eylül ayının sonundan bu yana gördüğü en düşük fiyat.

Buna rağmen, piyasa fiyat eğilimine yukarı yönlü tepki veriyor. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, ülkenin ortalama 48.670 dolar civarında bir fiyatla 150 Bitcoin satın aldığını duyurdu. Bu, ülkenin toplam Bitcoin rezervini şimdi yaklaşık 60,3 milyon dolar değerinde olan 1.270 BTC’ye getiriyor.

TRON blok zinciri ağının kurucusu Justin Sun da 100 BTC satın aldığını duyurdu. Satın aldığı ortalama fiyat 47.627 dolar.

Buna yanıt olarak Nayib Bukele, Justin Sun’ın henüz El Salvador’un satın alımıyla eşleşmediğini ve yine de 50 BTC daha eklemesi gerektiğini söyledi. Justin Sun, daha sonra ortalama 47.250 dolardan 50 Bitcoin daha aldığını açıkladı.

Etkileşim Bitcoin için oldukça olumlu

İki kilit figür arasındaki etkileşim oldukça yükselişte ve piyasada yüksek iyimserlik gösteriyor. Önemli oyuncular ve balinalar, uzun vadede olumlu bir fiyat cirosu bekledikleri için büyük alımlar yapılıyor gibi görünüyor.

Bukele’nin aşağı yönlü piyasa düzeltmesine tepkisi de Bitcoin konusundaki uzun vadeli duruşunu çok iyi anlatıyor. Başkan, El Salvador’un Bitcoin’i yasal olarak kabul etmesindeki rolünün eleştirmenleriyle karşı karşıya kaldı. Harekete olan güçlü inancını göstermek için ülke, mümkün olan her fırsatta rezervine Bitcoin ekledi.

Belirgin bir şekilde, bu son dip alımı, Bukele’nin İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından eleştirilmesinden sonra geliyor. BoE valisi Andrew Bailey, Cambridge Öğrenci Birliği tarafından düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, El Salvador’un Bitcoin’i yasal olarak kabul etmesinden endişe duyduğunu, çünkü “Bitcoin doğası gereği uçucudur, bu nedenle uğraşmak tehlikelidir.” Ona göre, El Salvador vatandaşları Bitcoin’in aşırı oynaklığını tam olarak anlayamayabilir.

Nayib Bukele, BoE’nin havadan para basma konusunda eşit derecede endişe duyduğunu belirterek Bailey’nin endişelerine karakteristik tavrıyla yanıt verdi. Bu, El Salvador’un gelecekte uzun süre Bitcoin biriktirmeye devam etmesinin beklenmesinin bir nedenidir.

El Salvador, Bitcoin’i yasal olarak benimsemesinden zaten faydalanıyor. Ülke, Bitcoin tahvilleri ihraç ederek finanse edilecek bir “Bitcoin Şehri” inşa etme planlarını açıkladı. Ülke, bir veteriner kliniği inşaatına başlamak için Bitcoin rezervinden elde edilen geliri kullandı ve ayrıca 20 okul inşa etmeyi planlıyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu