Bitcoin Haberleri

El Salvadorlu ailelere, Bitfinex ve Tether’den BTC bağışı

Sponsorlu İçerik

Kripto borsası Bitfinex ve Tether, El Salvador’da devam eden çete şiddetinden etkilenen ailelere 1 milyon dolarlık 25 bitcoin bağışı yapacak.

USDT ihraççısı Tether ve kripto para borsası Bitfinex, yakın tarihte işbirliği yaparak dijital varlık fonu başlattı. El Salvador’da hala devam eden çete şiddetinden etkilenen ailelere yardım etmek için 1 milyon doların üzerinde BTC bağışladı. Bitfinex Baş Teknoloji Sorumlusu Paolo Ardoino, Orta Amerika ülkesinde çeteler tarafından işlenen şiddete maruz kalan El Salvadorlu aileleri desteklemek için Tether ile birlikte çalıştığını açıkladı. Bitfinex ve Tether, mağdurları maddi olarak desteklemek için kripto para birimi yardım fonu oluşturarak girişimi devam ettirmek için 25 bitcoin bağışladı. El Salvador’daki ailelerin kripto topluluğundan ciddi bir desteğe ihtiyacı olduğu belirtildi.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz aylarda topluluğumuzdan bir dizi liderin başkanın kapısını çaldığını, selfie çektiğini ve kamuoyuna destek ilan ettiğini gördüm. Şimdi harekete geçme zamanı. Çetelerden etkilenen ailelere yardım etmek > jet ve Lambo satın almak.”

Ardoino insanları kripto bağışları yapmaya davet etti ve firmaların, bağışların sıkı izleme altında adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak için yerel hükümet ve topluluk gruplarıyla ortak olacağını belirtti. Yakın tarihte atılan bir tweet’te Bitfinex yöneticisi, çete şiddetinden etkilenen El Salvadorlu ailelere yardım etmek için 2 milyon dolara yakın BTC bağışlandığını açıkladı.

Bukele’den çete şiddetine sert tedbirler

El Salvador‘da 26 Mart tarihinde hükümetin suç çetelerini hedef gösterdiği 62 ölüm meydana geldi. Bu ölümlerin 30 yılın en şiddetli 24 saati olduğu söyleniyor. Ülkenin parlamentosu 27 Mart’ta olağanüstü hal ilan etti. Bu ayın başlarında El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Salvador’da varlığını gerektiren “öngörülemeyen koşullar” sebebiyle Bitcoin 2022 Konferansına katılamayacağını belirten bir mektup yazdı.

Bukele, Orta Amerika ülkesinde çete bağlantılı şiddeti engellemek için sert önlemler aldığını açıkladı. Yakın tarihte devlet başkanı, yetkililerin son 18 gün içerisinde 10.500’den fazla teröristi yakaladığını kaydetti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu