Bitcoin Haberleri

Eski BitMEX CEO’su, 2030 yılı için BTC tahminini açıkladı

Sponsorlu İçerik

Eski BitMEX CEO’su Arthur Hayes, yakın zamanda yayınladığı bir Medium yazısında Bitcoin fiyatının 2030 yılına kadar 1 milyon dolara ulaşabileceğine inanıyor. Ayrıca 2030 senesi için altından beklentisi ise ons başına 20 bin dolar.

Hayes, Bitcoin’in sıfırdan trilyon dolarlık bir varlık sınıfına meteorik yükselişinin “HODL kültürünün” ortaya çıkmasına yol açtığını belirtti. HODL kültürüne sahip olan yatırımcılar, fiyatı ne olursa olsun elindeki Bitcoinleri satmıyor.

Yine de, madencilerin tüm kripto paraları ürettikten sonra artık ödül alamayacağı için Bitcoin kullanım durumları bulması gerekiyor. Bundan sebeple gelecekte işlem ücretleri önemli bir rol oynayacak.

Banka Gizliliği Yasası ihlalleri nedeniyle beş yıl hapis cezasıyla yargılanan Hayes, Bitcoin’in egemen ülkelerin portföylerine girmesini bekliyor. Hayes, El Salvador’un bu konuda ilk olmasıyla bu dalganın büyüyerek devam edeceğini idda ediyor.

Hayes uzun vadede yükseliş beklerken, kısa vadeli olarak ise yönün aşağıya olduğunu düşünüyor. Yakın zamanda FED’in uygulamaya başladığı agresif sıkılaştırma politikası nedeniyle Bitcoin fiyatının ikinci çeyreğin sonunda 30.000 dolar eşiğinin altına düşebileceği tahminlerinin arasında. Ayrıca Hayes’e göre altcoinler yüzde 90’a kadar düşebilir.

Bitcoin’in performansı bu yıl ciddi şekilde hayal kırıklığına yol açtı. Şu anda Bitcoin, kendisine 37-38 bin dolar bandında alıcı buluyor. Bazı analistler, amiral gemisi kripto para biriminin yeni ayı piyasasına girmenin eşiğinde olabileceğine inanıyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu