Bitcoin Haberleri

Gain Bitcoin dolandırıcılığı davasında yeni gelişme

Sponsorlu İçerik

Hindistan mahkemesi, 3.8 milyon değerinde 80 bin BTC’yi Hint asıllı iki kardeşin çaldığını netleştirdi. Kilit isim Ajay Bhardwaj’dan ölen kardeşinin kripto cüzdan bilgilerini paylaşmasını istendi.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Hindistan’da gerçekleşen en büyük bitcoin hırsızlığının baş şüphelisi olarak Amit Bhardwaj ve Ajay Bhardwaj adındaki kardeşi yakalamıştı. İki kardeşin olaya karışanların kripto cüzdanlarına dair bilgileri paylaşması gerekiyordu. Ancak olaya karışan Amaze Mining ve Blockchain Research Limited kurucusu Amit Bhardwaj’ın ölmesi ile süreç uzadı.

Hindistan Yüksek Mahkemesi, Amit Bhardwaj’ın kardeşi ve zanlısı Ajay Bhardwaj’dan Hindistan İcra Müdürlüğü’ne tam açıklama yapmasını istedi. Hindistan’ın en büyük hırsızlığı olan Gain Bitcoin dolandırıcılığının sanıklarından biri olan Ajay Bhardway, mahkeme belgelerine göre, 80 bin kripto parayı çalmıştı.

Bugün gerçekleşen duruşmada, hükümetin en iyi avukatlarında biri olan Başsavcı Aishwarya Bhati, şöyle konuştu:

“Bunun kripto paranın yasallığıyla hiçbir ilgisi yok ve bu konuda kullanıcı adı ve şifre çok önemli.”

 Bir önceki duruşmada Yüksek Mahkeme, Bhati’den kripto para birimlerinin yasallığını sözlü olarak açıklamasını istemişti. Ancak emirde açıklama talep etmemişti. Yargıç DY Chandrachud başkanlığındaki Yüksek Mahkeme heyeti, sanıklardan soruşturmada işbirliği yapmasını ve kripto cüzdanının kullanıcı adını ve şifresini vermesini istedi.

Ajay Bhardwaj, mahkemede açıklama yaptı

Ajay Bhardwaj’ın avukatı Deepak Prakash, bir haber sitesine verdiği demeçte, müvekkilinin ölen kardeşinin kripto cüzdanının kullanıcı adını ve şifresini bilmediğini söyledi. Ajay Bhardwaj’ın kendisinin neredeyse kullanılmamış bir kripto para cüzdanı olduğunu ve tüm bunları soruşturma yetkilileriyle işbirliği yaparak anlatacağını kaydetti.

Ajay Bhardwaj, üst mahkemeye kendisine ve ölen kardeşine 18 ay boyunca bitcoin’de yüzde 10’luk bir getiri kazandırdığı iddia edilen GainBitcoin davasının bozulmasını isteyen bir dilekçe sundu. Mahkeme Ajay Bhardwaj’a tutuklanmaya karşı geçici koruma sağladı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu