Bitcoin Haberleri

Grayscale, Bitcoin için ETF başvurusunda bulunacak

Sponsorlu İçerik

Grayscale Investments’ın, firmanın yatırımı olan Bitcoin’i ETF’ye dönüştüğünü görecek bir başvuruda bulunmayı planladığı bildiriliyor.

Grayscale’in Grayscale Bitcoin Trust’ını (GBTC) fiziksel Bitcoin tarafından desteklenen bitcoin borsasında işlem gören bir fona dönüştürme planlarıyla ilerlediği bildiriliyor. Alınan bilgiye göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) ilgili bir dosyalama bu hafta başlarında sunulabilir.

15 Ekim itibarıyla Grayscale, yönetim altında 52,6 milyar dolarlık varlık tuttu ve 38,6 milyar dolar veya tüm fonların % 73’ü GBTC’ye ayrıldı.

SEC’in ProShares vadeli işlemleri ETF’sine yeşil ışık yakması, Bitcoin’in 62.000 doların üzerindeki son rallisinin arkasındaki ana neden olarak görülüyor.

Yine de, bazı yatırımcıların Bitcoin vadeli işlem ürünü hakkında bazı şüpheleri var.

Vadeli işlemlere dayalı bir Bitcoin ETF’deki ücretlerin de çok daha yüksek olduğu bildiriliyor. Bitwise CIO’su Matt Hougan, bu ürünlerin ücretlerde ve toplam maliyetlerde “ %6-12” ile gelebileceğini söyledi.

Grayscale’in GBTC’yi bir spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmeyi tam olarak ne zaman planlıyorsunuz sorusu sorulduğunda, Silbert şöyle yanıt verdi:

“Bizi izlemeye devam edin.”

GBTC’nin Bitcoin ETF’ye olası dönüşümü yine de sürpriz olmamalı.

Grayscale , bu tür niyetleri ilk olarak Nisan 2021’de açıklayarak, firmanın “GBTC’yi bir ETF’ye dönüştürmeye %100 kararlı olduğunu” ve “zamanlamanın düzenleyici ortam tarafından yönlendirileceğini” belirtti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu