Bitcoin Haberleri

Grayscale, GBTC hisselerini yüzde 35 indirimli satıyor

Sponsorlu İçerik

Kripto varlık yöneticisi Grayscale’in en büyük Bitcoin fonu olan GBTC’lerdeki indirim oranı dikkat çekici bir biçimde artmaya deva ediyor. Hisselerin spot Bitcoin fiyatının %35 altında işlem gördüğü kaydedildi.

Grayscale’in GBTC hisseleri tarihi bir dönemden geçerek hisselerdeki indirim oranını gittikçe artırıyor. Şirketin 2013 yılında başlattığı fonun olması gereken fiyatın %35 daha indirimli fiyattan işlem görmesi oldukça dikkat çekiyor.

GBTC tarihinin en yüksek indirimi olarak kaydedilen fiyatlardaki bu negatif prim, sektörde alım fırsatı veya büyük düşüş olarak algılanıyor. GBTC hisseleriyle Bitcoin almak isteyen yatırımcılar varlığın şu anki fiyatı olan 20 bin dolar yerine, 13 bin 300 dolar ödeyerek alım işlemini gerçekleştirebilir.

GBTC hisselerinin 2015 yılından bu yana prim ortalaması ise artı %20 seviyesinde, normal şartlarda 18.45 dolardan işlem görmesi gereken hissenin şu anki fiyatı 12.02 dolar. Fiyatın indirimli olmasının nedeninin ise Grayscale’in sürekli işlem yapmasına izin vermemesinden kaynaklanıyor. Şirket, GBTC hisselerinin alım ve satımlarına belli zaman aralıklarında izin veriyor ve bu tarih gelmeden işlemler gerçekleşmiyor.

GBTC’ler düştü ETF talepleri reddedildi

GBTC hisselerindeki bu düşüşün sebeplerinden bir tanesi de kripto para biriminin fiyatındaki düşüşün Grayscale’e ilgiyi azaltması. Bitcoin fiyatını direkt olarak etkileyebilecek olan başka bir sebep ise ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF taleplerini şu ana kadar onaylamamış olması.

Bilindiği üzere şirket SEC’ bu konuda birçok kez başvuruda bulundu fakat bu talepler SEC tarafından reddedildi. Hatırlanacağı üzere son ETF talebinin reddedilmesinden sonra Grayscale, SEC’yi Haziran ayında dava etmişti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu