Bitcoin Haberleri

Güçlü eller, Bitcoin almaya devam ediyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin piyasaları, mevcut boğa koşusunun beşinci ve en büyük düzeltmesinin derinliklerini yaşarken, uzun vadeli sahipleri hala bitcoin istifliyor.

Bitcoin fiyatları son 24 saat içinde panik satışları hafiflerken ve zayıf eller temizlenmiş gibi göründüğü için sabit kaldı.

BTC, dün aynı zamandan bu yana %5 artışla 45.400 $ ‘ın biraz üzerinde işlem görüyor. Bu düzeltme sırasındaki en düşük seviyesi, 17 Mayıs’ta 42.000 $ ‘a kısa bir düşüş oldu ve bu seviye iki kez destek olarak kaldı.

Düzeltme, 35 gün içinde %35 oranında yaşanan düşüşle mevcut rallinin en büyüğü durumunda ve on-chain analitik sağlayıcısı Glassnode‘un bulgularına göre 2017 boğa piyasasında benzer bir düzeltmeyi yansıtıyor gibi.

Glassnode‘un haftalık raporundan elde edilen verileri kullanan analistler, piyasaya yeni girenlerin zararla teslim olduğunu, uzun vadeli sahiplerin ise dipten satın almaya devam ettiğini doğruladılar.

Zayıf Eller Panik Satışı

Glassnode, bu düzeltme sırasında sıfır olmayan Bitcoin adreslerinin sayısının düştüğünü, ancak son dönemdeki düşük seviyelerden bu yana birikimde olan adres sayısının %1.1 arttığını bildirdi.

“Yeni girenlerin paniğe kapılmasına neredeyse mükemmel bir karşıtlık içinde, uzun vadeli sahipler dipten satın alıyor ve daha ucuz paralar biriktiriyor gibi görünüyor.”

Uzun vadeli sahiplerin elinde tuttuğu arzın, 2017 makro zirvesine benzeyen bir model olan birikim moduna geri döndüğünü de belirtildi. 2020’nin sonlarında veya Ocak 2021’de alım yapan Bitcoin alıcıları coinlerini harcamadı.

Hafta sonu Elon Musk’ın twitter tiradıyla sarsılanlar, bir kayıpla satmış olabilirken, kripto piyasalarında daha deneyimli olanlar hepsini daha önce ön görmüş olabilir. Parabolik bir fiyat grafiği doğal değil ve sağlıksızdır ve daha doğal bir uzun vadeli yükselişin devam edebilmesi için aşırı kaldıraçlı pozisyonları ve zayıf elleri sallamak için düzeltmeler yapılması gerekir.

“Kısa vadeli sahiplerin panik satışı ile yol açtığına dair güçlü sinyaller var, ancak uzun vadeli sahipler dipten satın almak için devreye giriyor ve güvenleri büyük ölçüde sarsılmamış.

Bitcoin Fiyat Görünümü

Büyük panik satışlarının çoğu, BTC’nin 40K $ aralığında güçlü destek bulmasıyla bitmiş gibi görünüyor. Fiyatlar Şubat başı seviyelerine geri döndü, ancak yine de geçen yılın aynı döneminden bu yana %367 arttı, bu nedenle 2020’de satın alan herkes büyük bir marjla kârda kalacak.

Daha büyük bir satış, fiyatların şu anda 40K $ olan 200 günlük hareketli ortalamaya geri döndüğünü görebilir. Artan yönde, Bitcoin’in daha fazla ilerleme kaydetmek için direnci 46.750 dolardan kırması gerekiyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu