Bitcoin Haberleri

Mt.Gox, alacaklıları için fon iadesi uygulamasını açıkladı

Sponsorlu İçerik

2014 yılın iflas eden kripto para borsası Mt.Gox, dün yayınladığı bildiride mağdurların ne şekilde ödeme alacaklarını seçebilecekleri sistemi devreye soktuğunu duyurdu. Kişiler, sisteme ödeme bilgilerini 10 Ocak tarihine kadar girmeleri gerekiyor.

Maruz kaldığı bir dizi hack olayının ardından 2014 yılında iflas eden Mt.Gox, gizli bir cüzdanda büyük miktarda Bitcoin bulunmasıyla kayıp yaşayan müşterilerine ödeme yapacağını açıklamıştı. Borsa, eski müşterilerine nasıl ödeme yapacağına dair açıklamalarda bulundu.

Alacaklıların 10 Ocak tarihine kadar resmi internet sitesi üzerinden ödeme bilgilerini girerek, ödeme seçeneklerinden birini seçmesi bekleniyor. Bu tarihe kadar işlemleri gerçekleştirmeyen kullanıcıların; erken toplu ödemeleri kripto para olarak yapılacak. Bu ödemelerin bir kısmı banka havalesi veya fon transfer sağlayıcısı aracılığıyla ödeme alma haklarını kaybetmiş olacaklar.

Hikayenin sonuna gelindi

Uzmanlar, fon iadesinin kesinleşmesi nedeniyle Mt.Gox borsası konusundaki hikayenin bittiğini belirtti. Tüm fonların tamamen geri ödenmesi ise yıllar sürebilir. Japonya merkezli kripto borsasının ödeme planına “rehabilitasyon planı” adı verilmişti.

2021 yılının Ekim ayında Tokyo’daki bir mahkemede geri ödeme planına onay vermişti. Borsanın yönetiminden sorumlu olan heyet ise mahkemeden bir süre sonra ödeme planını kabul ederek, 140 bin BTC’lik iadenin Ağustos ayı sonunda gerçekleşmesi için harekete geçmişti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu