Bitcoin Haberleri

Jack Dorsey, Kongre Demokratlarına BTC hakkında bilgi verdi

Sponsorlu İçerik

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, dün yapılan soru-cevap oturumunda Temsilciler Meclisi Demokratlarına BTC hakkında bilgi verdi.

Block kurucusu Jack Dorsey’in 31 Mart tarihinde gerçekleşen özel bir soru-cevap oturumunda Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Demokratlarına kripto paralar konusunda ön bilgi verdiği öğrenildi. Kongre Demokratlarının daveti ile etkinliğe katılan Dorsey, Bitcoin hakkında konuşma yaptı ve dinleyicilere kripto para evrenini özetledi.

Finansal Hizmetler Komitesi’nin ev sahipliğini yaptığı demokratlara, üyelere ve çalışanlara açık olan toplantıda bir katılımcı tarafından alınan notlar paylaşıldı. Söz konusu notlarda dikkat çeken nokta, üyelerin Dorsey’e sıkça kripto paralarla ilgili endişelerini dile getirdikleri sorular sorulması oldu. Bu sorular arasında bitcoin’in enerji tüketimi, kara para aklama uygulaması ve ödeme aracı olarak sınırlı dolaşımda yer alması gibi konular yer aldı.

Dorsey, Bitcoin gibi iş kanıtı (PoW) ağlarına güç sağlayan enerji karışımındaki değişikliklere, araştırmacılar için blockchain tabanlı işlemlerin şeffaflığına ve Batı dünyası dışındaki ödemelerde kripto için büyüyen kullanıcı tabanına atıfta bulundu.

Block’un BTC projeleri konuşuldu

Jack Dorsey‘in konuşmacı olduğu etkinlikte üyelerin dikkat çektiği bir diğer konu Block’un BTC tabanlı ödemelere odaklanarak yürüttüğü projelerdi. Üyelerin bu konuyla oldukça ilgili oldukları kaydedildi. Dorsey, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Hizmet oluşturmak istiyoruz ve Visa veya Mastercard olmak istemiyoruz. Dünyadaki herkes için açık bir ortam olmak istiyoruz.”

Komite Demokratları, geçtiğimiz Şubat ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler ile kripto hakkında benzer bir kapalı tartışmaya ev sahipliği yapmıştı. Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, yayın tarihi itibariyle yorum talebini geri göndermedi.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu