Bitcoin HaberleriManşet

JP Morgan: Bitcoin değerinin yüzde 25 altında işlem görüyor

Sponsorlu İçerik

JP Morgan raporu, Bitcoin‘in gerçek değerinin olması gereken yerin %25 altında olduğunu ortaya koyuyor. Bu değer 1 BTC‘nin ortalama madencilik maliyeti göz önüne alınarak hesaplandı.

JP Morgan raporu, Bitcoin halving‘den sonra pazarın ve madencilik sektörünün önemli noktalarını ortaya koyuyor. Rapor, günlük ortalama 1 BTC üretim maliyetini hesaplayarak Bitcoin‘in gerçek fiyatını belirledi. Bu şekilde JP Morgan, Bitcoin‘in 11.500 dolar civarında olması gerektiği sonucuna vardı.

Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin 8.870 dolardan işlem görüyordu ve bu da JP Morgan tarafından hesaplanan gerçek fiyatın yaklaşık %25 altında olduğunu gösteriyor.

JP Morgan raporu:

”Piyasa katılımcılarının rasyonel olduğunu ve fiyatın ileriye dönük olduğunu varsayarsak, olaydan sonra gerçek fiyatın %25 altında ve piyasaların madencilik faaliyetinde etkili bir düşüş olduğunu gösteriyor.”

Raporda, madencilik faaliyetindeki bu azalmanın Bitcoin hashrate’teki %20’lik düşüşle tutarlı olduğu belirtiliyor. Buna ek olarak, JP Morgan düşüşün madencilik donanımının ortalama verimliliğinin arttığı bir zamanda meydana geldiğini belirlerdi. JP Morgan, halving gerçekleşmeden önceki güne göre GH / s başına enerji tüketiminin %15 azaldığı sonucuna varıyor. Bu, şimdilik, halving’den sonra ödüllerin azalması nedeniyle, yüksek maliyetli veya eski ekipmanlara sahip madencilerin faaliyetlerini askıya aldığı teorisiyle tutarlı.

”Bitcoin fiyatı kısa sürede iyileşebilir”

JP Morgan’ın sonucu Santiment firmasından alınan verilerle destekleniyor. Santiment verilerine göre, Bitcoin’in İşlem Değeri için Ağ Değeri (NVT) olumlu olmaya devam ediyor. Bu nedenle Santiment, ağın sağlıklı bir durumda olduğunu ve BTC fiyatının kısa vadede iyileşebileceğini tahmin ediyor.

Aynı zamanda JP Morgan, Bitcoin tabanlı finansal türevler için açık faizde hızlı bir toparlanma kaydetti. Bitcoin‘in, Chicago Ticaret Borsası’ndaki Bitcoin vadeli işlemlerine ve opsiyonlarına olan ilginin halving gerçekleştikten sonra yavaşlaması ve toparlanmasının ardından “Kara Perşembe” düşüşünün aksine, yeni rekorlara ulaştı.

Bu muhtemelen Chase Bank ve JP Morgan’ın kendisi gibi endüstri devlerinden artan ilgiden kaynaklandı. Birkaç gün önce JP Morgan ve Chase, Coinbase ve Gemini’yi destekleyeceklerini açıkladılar. Bitcoin yatırımcısı Mike Novogratz, bu duyurunun Bitcoin için çok önemli olduğunu söyledi.

Diğer Bitcoin haberleri için enkriptohaber.com/bitcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu