Bitcoin Haberleri

JP Morgan raporu: BTC üretim maliyeti önemli ölçüde düştü

Sponsorlu İçerik

Yatırım bankası devi JPMorgan’ın analistleri son yazdıkları raporda Haziran ayında 24 bin dolar olarak kaydedilen Bitcoin üretim maliyetinin şu an 13 bin dolara düştüğünü belirtti. Detaylandırılan raporda, bu düşüşün nedeninin kripto madencilerinin makinelerini kapatması değil de elektrik tasarrufu sağlayan yeni nesil cihaz kullanımı olduğu bildirildi. JPMorgan analistleri, bu durumun fiyata etki edebileceğini kaydetti.

Ünlü analist Nikolaos Panigirtzoglou önderliğindeki JPMorgan analistleri, yayınladıkları son raporda Bitcoin üretim maliyetindeki düşüşü gözler önüne serdi. Dün yayınlanan yatırımcı notunda, Haziran ayının başında 24.000 dolar olarak kaydedilen maliyetin şu anda 13.000 dolara düştüğüne dikkat çekildi. Bu düşüşün temel nedeninin ise daha az verimli makinelerin kapanması değil de, yeni nesil daha az elektrik kullanan cihaz kullanımının artması olduğu belirtildi.

“Bu durum fiyat artışına engel olabilir”

Raporda yer alan analistlerin yorumlarında, bu durumun Bitcoin’deki fiyat artışını engelleyebileceği belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bu, potansiyel satış baskılarını ortadan kaldırmaya yardımcı olurken, madencilerin karlılığını açıkça artırıyor. Ancak üretim maliyetindeki düşüş Bitcoin fiyatı için olumsuz bir gelişme olarak da algılanabilir çünkü Bitcoin’in üretim maliyeti bazı piyasa uzmanları tarafından ayı piyasası döneminde Bitcoin fiyatının alt bandı olarak yorumlanıyor.”

Panigirtzoglou ve analistler, geçtiğimiz ay madencilerin satışlarına bir süre daha devam edebileceklerini belirterek, satış baskısının üçüncü çeyreğe taşınabileceğini kaydetmişti. Core Scientific başta olmak üzere Riot Blockchain ve Marathon gibi birçok madencilik şirketi büyüme maliyetleri ve çeşitli ödemeler nedeniyle Bitcoin sattığını duyurdu.

3 şirketin hisseleri de düşüşlerden ciddi şekilde etkilendiği ve yılbaşından bu yana düşüş seviyesi %70’i geçtiği kaydedildi.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu