Bitcoin Haberleri

Kazakistan, BTC madencilik operasyonlarında elektrik kesintilerini 1 hafta uzatacak

Sponsorlu İçerik

Kazakistan, kripto para madenciliğine yönelik operasyonlarına devam ediyor. Elektrik kesintilerin süresi 1 hafta uzatıldı.

Kazakistan’daki elektrik kesintilerinin 31 Ocak tarihinde sona ermesi gerekiyordu fakat güç kaynağı ile ilgili devam eden zorluklar, şirketin kesinti süresini 7 Şubat’a kadar uzatmasını sağladı. Çin’deki kripto yasakları birçok madencinin teçhizatları ile birlikte Kazakistan’a göç etmesine neden olmuştu. Bununla beraber Kazakistan’da madencilik faaliyetlerinin yasaklanmasına yol açan enerji açığı oluştu.

Devlet tarafından işletilen Kazakistan Elektrik Şebeke İşletme Şirketi (KEGOC), Kazakistan’da dijital para basmada yetkili veri merkezlerinin 7 Şubat’a kadar faaliyet göstermeyeceklerini bildirdi. Haber, ülkenin elektrik dağıtım şirketinin arz kısıtlamalarını duyurmasından bir hafta daha uzatmasının ardından geldi. Bir bildirimde, kamu hizmeti kuruluşunun, madencilik faaliyetlerinin durdurulması ve devam etmesinin nedeni olarak, istikrarlı bir elektrik arzını sürdürmeyle ilgili çözülmemiş sorunları olduğu belirtildi. Kazakistan Ulusal Blockchain ve Veri Merkezi Endüstrisi Birliği Başkanı Alan Dorjiye, verdiği bir demeçte, endüstrinin ülkede gelecekteki operasyonlarını planlamadan önce Enerji Bakanlığı’ndan açıklama beklediğini söyledi. Alan, organizasyonun düzinelerce kayıtlı maden işletmesini tek bayrak altında toplamasını planlıyor.

Devam eden elektrik kesintileri

Kazakistan hükümeti, tüm BTC madenciliği faaliyetlerini durdurmasının ardından komşu Çin’den gelen madencilerin akınından bu yana elektrik kesintileriyle karşı karşıya kaldı. Çin hükümeti yasağın çevresel nedenlerini öne sürmüştü.

Kazakistan gaz ve fosil yakıt rezervlerine sahip ve kripto madenciliği çok miktarda güç gerektirdiğinden ucuz elektrik madencileri cezbetmeye yetti. Ülkenin küresel bitcoin hash oranındaki payını yüzde 18’in üzerine çıkaran madenci akını, elektrik kesintilerinden sorumlu tutuldu. Artan enflasyon ve akaryakıt maliyetlerinin yol açtığı kitlesel protestolar Kazakistan’ı vurdu. Hükümet, Rus birliklerinin yardımıyla gösterileri bastırdı. İnternet kapatıldı ve bu madencilik faaliyetlerini kötü etkiledi. İşler yatıştı ve madencilik faaliyetleri yalnızca son elektrik kesintilerinden etkilenmek üzere yeniden başladı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu