Bitcoin Haberleri

Kripto analistinden 2023 yılı Bitcoin tahmini

Sponsorlu İçerik

Credible adıyla bilinen popüler kripto para analisti, Twitter hesabı üzerinde yaptığı açıklamada Bitcoin’in 2023 yılında yükselişe geçeceğini bildirdi.

2021 yılın sonlarında başlayan ve etkileri hala devam eden ayı piyasası Bitcoin’in önceki yüksek seviyesinden yüzde 60’ın üzerinde düşüş göstermesine neden oldu. Sosyal medya üzerinden büyük bir kitlesi olan kripto analisti Credible, Bitcoin’in düzeltme dönemini yaşadığına inanıyor. Credible takma adıyla bilinen analist, Bitcoin’in 2023 yılına kadar 6 rakama ulaşmak için yükselişe geçtiğini söyledi. Açıklamalarını Twitter üzerinden yapan kripto analisti şu noktalara temas etti:

Kripto piyasasının durumu ne?

Tüm kripto para piyasası, Covid-19 sırasında yükselişi yaşadı ve birçok analist, yüksek faizi dolaşımdaki fazla paraya bağlarken, Credible, birçok makroekonomik faktör nedeniyle kripto pazarının 2021 yılının son aylarından bu yılın başlarına kadar gerilemesini sürdürdüğünü söyledi.

Hatırlanacağı üzere, Bitcoin, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.000 dolardan %60’ın üzerine düştü. Altcoinler düşüş trendini takip ederek, enflasyon istatistikleri ve borç verme faiz artışları, piyasadaki oynaklığın başlıca nedenleri olarak görülüyor.

Son birkaç haftadır piyasanın istikrar kazandığına dikkat çeken analist, Fed’in geçtiğimiz Çarşamba günü 75 baz puanlık artışı açıklamasının ardından Bitcoin küçük bir fiyat düşüşü gördükten sonra güçlü kalmayı başardı. Bazı kısa kazançlar ve düşüşler yaşansa da varlık 19.000 dolar aralığında kaldı.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin haberin yazıldığı saatte 19.291 dolar seviyesinde seyrediyor. Son 24 saatte %29 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoin’in 2023 yılındaki durumu ne olacak?

Mevcut piyasa durumu göz önüne alındığında, bazı analistler piyasanın iyileşmeden önce daha da kötüleşebileceğine inanıyor. Ancak Credible, Bitcoin’in düzeltme sürecini henüz tamamlandığına ve 150 bin dolara ulaşmak için parabolik bir ralliyi ateşlemeye hazır olduğuna inanıyor.

“İvme. Bu yüzden tahminler belirli bir aralıkta olmalıdır. Fakat bu değişebilir. Muhtemelen 150 bin dolar civarında bir yerde, 300 bin dolar değil, en az 100 bin dolar bekliyorum. Ancak PA geliştikçe ve hareket gerçekten başladığında daha fazlasını bilecek.”

“Beşinci dalga için doğru yoldayız”

Kripto analisti mevcut durumu değerlendirerek, fiyat açısından beklenenden daha düşük olduğunu kaydetti:

“Fiyat açısından beklediğimizden daha düşük olsak da, makro geçersizlik 14.000 dolar seviyesinde vurulmadı ve zaman açısından, beşinci dalgamız için hala doğru yoldayız. Geçtiğimiz dördüncü dalga düzeltmesi üçüncü dalgayla orantılıdır, tıpkı ikinci dalganın birinci dalgayla olması gibi.”

Credible’ın paylaştığı grafikte, Bitcoin’in önümüzdeki ay fiyatına keskin bir yükselişle başlayacağını ön görürken, gelecek yıl için BTC fiyatının 150 bin dolar civarında toparlanma göstereceğini iddia eti. Kripto analisti ayrıca Bitcoin’in ilerleyen günlerde 22.000 doların üzerine çıkmasını bekliyor.

Credible, tahminleriyle ilgili bazı yorumları yanıtlarken, tahminin arkasındaki temel itici gücün momentum olduğunu açıkladı. Mevcut hissiyatın yatırımcıların ve tüccarların Covid-19 salgını sırasındaki tutumuna benzediğini de sözlerine ekledi .

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu