Bitcoin Haberleri

Kripto madencileri dün 88 bin BTC’yi borsalara taşıdı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin madencileri, kripto para piyasasındaki sert hareketlere karşı risk alma seviyelerini minimuma indirmeye çalışıyor. Madenciler dün 88 bin BTC’yi borsalara taşıdı. Söz konusu rakam bir günde borsalara taşınan en yüksek BTC miktarını temsil ediyor.

Tüm piyasaların merakla beklediği Fed kararının dün açıklanmasının ardından, yatırımcılar ayı piyasasının ne kadar süreceği konusunda temkinli olmaya çalışırken, kripto madencileri nakit paranın değer kazandığı bu dönemi değerlendirmek istiyor. On-chain analitik formu Coinmetrics’in uzmanı Kyle Waters tarafından paylaşılan grafikte, kripto madencilerinin dün 88.000 bitcoin’i borsalara taşıdığı kaydedildi. Söz konusu rakam şimdiye kadar borsalara taşınan en yüksek BTC miktarını temsil ediyor.

BTC sayısı rekoru dolar değeri açısından kırılırken, Madenciler 1 milyar 940 milyon dolarlık BTC’yi borsalara taşıdı. Bilindiği üzere son zamanlarda birçok Bitcoin madencilik şirketi, dünyadaki ekonomik kriz nedeniyle yeni yatırımlar yapmak ve likidite elde etmek için Bitcoin satacağını açıklamıştı. Bazı büyük kripto borsaları ise küresel krizi öne sürerek birçok çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu.

En büyük madencilik şirketlerinden biri olan Core Scientific, yalnızca Mayıs ayında yaklaşık 2700 BTC sattığı biliniyor. Argo Blockchain ve Riot Blockchain gibi şirketlerin de Mart ve Nisan aylarında ciddi Bitcoin satışları yaptığı kaydedildi.

BTC’de belirsizlik devam ediyor

Kripto para piyasasında kuvvetli rüzgarların hissedildiği bu dönemlerde bitcoin’in nereye kadar düşeceği belirsizliğini korurken, ABD Merkez Bankası’nın Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında faiz oranlarını artırması bekleniyor. 

CoinMarketCap verilerine göre, haberin yazıldığı saatte bitcoin 21.006 dolar üzerinden işlem görüyor. Varlık son 24 saatte %0.40 oranında düşüş yaşadı.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu