Bitcoin Haberleri

Kripto şirketi Ripio, Brezilya’da BTC ödüllü kart başlattı

Sponsorlu İçerik

Arjantin merkezli kripto para şirketi Ripio, Visa ile işbirliği yaparak, Brezilya’da Bitcoin ödüllü kripto ödeme kartı başlattığını duyurdu. Kart, Visa ödemelerini kabul eden ön ödemeli bir banka kartı olarak işlev gösterecek. Şirket, yıl sonuna kadar merkezi Arjantin’de de benzer bir kart hizmeti başlatmayı planlıyor.

Dünyanın en büyü ödeme operatörü Visa, Arjantin merkezli kripto para şirketi ve borsası Ripio ile işbirliğine giderek, BTC ödülleri sunan, kripto ödeme kartını Brezilya’da başlattı. Ripio tarafından yapılan açıklamada, listelediği 28 token’ın tamamıyla kartla uyumlu olacağını bildirildi. Borsa, bu yılın sonuna kadar 250.000 yeni kart çıkarmak istiyor. 1 milyon Brezilyalı müşterisini yeni tekliften yararlanmaya ikna etmeyi umuyor. 

Kartlar normal kredi kartı veya akıllı telefonlar aracılığıyla kullanılabilen dijital bir kart olarak satışa sunulacak. Müşteriler aynı kartla fiat ödemesi yapabilir. Tüm satın alma işlemlerinde %5 BTC geri ödemesi verileceği bildirildi. Kart, doğrudan kullanıcıların platformunda tutulan Ripio fiat ve kripto cüzdanlarına bağlanarak aktif hale getirilecek.

Visa şu anda Latin Amerika’da birden fazla kripto ortaklığına sahip, hatırlanacağı üzere Haziran ayında, kullanıcılarına Bitcoin ödülleri sunan benzer kart tekliflerini başlatmak için Neobank ile beraber çalıştığını açıkladı.

“BTC ödülleri Ekim ayının sonuna kadar sunulmayacak”

Ripio, bu yılın sonlarında altcoin ödülleri sunmayı hedefleyen ve Arjantin’de kullanılan Ripio Card’ı piyasaya sürmeyi amaçladığını kaydetti. Şirket, BTC ödüllerinin Ekim ayı sonuna kadar sunulmayacağını ve aylık olarak kullanıcı başına yaklaşık 50 USD ile sınırlandırılacağını söyledi.

Firma ayrıca İspanya’nın yanı sıra Meksika, Uruguay ve Kolombiya gibi Latin Amerika ülkelerinde de faaliyet gösteriyor. Yeni kartın, benzer bir Visa destekli kartı piyasaya süren Meksikalı rakibi Bitso’da zemin kazanmasına yardımcı olacağını umuyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu