Bitcoin Haberleri

M. Cuban, Kripto Portföyünün %60’ının BTC olduğunu söyledi

Sponsorlu İçerik

Cuban‘a göre Bitcoin para birimi olarak kullanımda başarılı olmasa bile bir değere sahip.

Kripto paralar bu yıl patlama yaşıyor. Bir çok ünlü isim de bu alana kayıtsız kalmayıp yatırım gerçekleştirdi. Milyarder girişimci ve kripto meraklısı Mark Cuban‘ın Bitcoin’e yatırım yapanlardan. Cuban kripto paralar ile ilgili görüşünü her fırsatta dile getirenlerden biri.

Mark Cuban, Bitcoin’i seviyor ama para birimi olarak değil

2009 yılında piyasaya sürüldüğünde, Bitcoin dünyanın ilk dijital para birimi olarak övgü aldı. Blockchain teknolojisi ile inşa edilen BTC’deki amaç, banka gibi aracı kurumlar olmadan ödemeleri gerçekleştirmeyi mümkün kılmaktı.

Ancak kripto yatırımının yaklaşık %60’ının Bitcoin‘de, %30‘unun Ethereum‘da ve %10‘unun diğer coinlerde olduğunu söyleyen Mark Cuban bu fikre sıcak değil.

Bir Podcast yayınında konuşan Cuban, Bitcoin’in dijital bir para birimi olması söz konusu olduğunda “İşe yaramayacağını” açıkladı. Zihninde, “Bu çok zor. Çok yavaş. İşlemlerde bir sınır var.” diye geçirdiğini aktaran Milyarder, ikinci en büyük kripto para olan Ethereum‘un gerçek bir dijital para birimi olmaya daha yakın olduğuna inanıyor.

Sözlerine devam eden Cuban, Bitcoin’in dijital altın olduğunu ve onu bir para birimi olarak değil, bir değer deposu olarak gördüğünü söylüyor.

Değer deposu, satın alabileceğiniz, altın gibi, değerini koruyacak veya zamanla takdir edecek bir şeydir. Ekonomik bir kriz veya büyük bir doğal afet olsa bile, altının yine de değeri olacaktır. Bu güvenli bir yatırım. Bugün satın alabileceğiniz ve emin olabileceğiniz bir şey, satmak istediğinizde değer kaybetmeyecektir.

Cuban‘ın Bitcoin‘i bir değer deposu olarak görmesi oynaklığın fazlaca olması dolayısı ile şaşırtabilir, Ancak Cuban, Bitcoin’in potansiyelinin altın kadar iyi olduğunu düşünüyor.

Şöyle devam ediyor:

Tüm zaman boyunca, eğer insanları altından daha iyi bir alternatif olduğuna inandırabilirseniz, o zaman, ”algoritmik kıtlık nedeniyle”, fiyatın artacağı bir değer deposu olduğunu söyledim.

Algoritmik kıtlık nedir?

Cuban; Altın gibi, Bitcoin‘in de sınırlı bir arzı var. Şirketler daha fazla hisse üretebilir. Para basımı yapılabilir, ancak tam olarak kaç Bitcoin’in var olacağını biliyorsunuz. Bu kıtlık, altınla ortak olan bir şey. Aynı zamanda dayanıklı, taşınabilir ve bölünebilir. Bunlar iyi bir değer deposu oluşturan tüm nitelikler.

Açıklamalarını sürdüren Cuban:

Öte yandan, Bitcoin’in özünde hiçbir değeri olmadığını ve bunun patlayacak bir balon olduğunu söyleyenler var. Ancak aynı şey ABD doları için de söylenebilir. Biz buna inanmadıkça hiçbir para biriminin değeri yoktur. Doları bir ödeme şekli olarak kabul ettiğimizde, ona değerini biz veriyoruz.

Bitcoin’in altına benzerliğe itiraz edilecek tek şey volatilitesidir. Bitcoin’i 2017’deki ilk zirvesinde satın alsaydınız ve kısa bir süre sonra fiyatın düştüğünü izlediyseniz, muhtemelen altın kadar güvenli olduğunu düşünmezsiniz. Ama ona tutunmuş olsaydınız, Bitcoin’iniz bugün çok daha değerli olurdu.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu