Bitcoin Haberleri

Micheal Saylor’dan altın ve Bitcoin kıyaslaması

Sponsorlu İçerik

Yazılım firması MicroStategy CEO’su Micheal Saylor, katıldığı bir podcast’te önemli değerlendirmelerde bulundu. Bitcoin’in bir gün dünya parası olacağını belirtmeyen çekinmeyen Saylor, 19.yy’da en sağlam paranın altın olduğunu ama şimdi bu görevi Bitcoin’in üstlendiğini söyledi.

Yaptığı Bitcoin alımlarıyla bilinen ve sahibi olduğu MicroStrategy bilançosunda 130.000 BTC bulunduran CEO Micheal Saylor, Bitcoin Magazine ile gerçekleştirdiği bir röportajda BTC desteğini yineledi. Amiral kripto para birimi Bitcoin’in ekonomik bir enerji olduğunu kaydeden Saylor, bir gün tüm ülkelerin varlığı benimseyeceğini iddia etti:

“Para ekonomik bir enerji biçimidir. Diyelim ki 2022’de 100 bin dolarlık bir ekonomik enerjiniz var. Bu enerji başka ürünlerle değiştirilebilir. Bir uçağa binip bir yere gidebilir ya da gayrimenkul satın alabilirim. Ya da bir parti verebilirim. Bunlar 2022 için geçerli… Ancak aynı para 1900’deki aynı ürün ve hizmetleri size sağlamayacak. Çok daha fazlasını verecek. Aynısını 2200’de vermez.”

İçindekiler

“Hükümet düşse bile BTC kullanılabilir”

“Dünyadaki tüm para birimleri, hükümetlerin onlara verdiği anlamdadır. Ülkede kaos ve anarşi varsa, örneğin Afganistan’daysanız, hükümet düştüyse, bankalar iflas ettiyse, vergi toplayacak hükümet yoksa anarşidir. İki Afgan arasında ticaret yapılacaksa para birimi olarak Bitcoin kullanılabilir. Çünkü size “Bitcoin kullanamazsınız” diyecek bir durum yok. Tabii ki bir keçi veya mermi de kullanabilirsiniz.”

“Ülkelerin kabul edecekleri para birimi Bitcoin’dir”

Sorulması gereken ana sorunun, bu kadar çok ülke ile ne yapılacağı sorusu olduğunu söyleyen Saylor, ulus devletlerin bir para birimini yasallaştıracaklarsa, bunun Bitcoin olabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

“Arjantin pesosu 20 yıldır düşüşte ama bu 1800’lerden beri başlayan bir süreç. Arjantin şu anda Bitcoin’e geçmek isteseydi, barışçıl olmazdı. Belki 40-50 yıl sonra. O zamanlar ülkeler ‘Yerel para birimimizi bir kenara bırakıp Bitcoin’e mi geçsek?’ diye soruyordu. düşünebilirler ve bu barışçıl bir şekilde yapılır. Ama şu anda böyle bir geçiş olacağını düşünmüyorum.”

19.yy’daki altın şimdilerde Bitcoin

“Ülkelerin para birimleri ya Bitcoin destekli türevlere dönüşecek ya da ülkeler Bitcoin’i doğrudan yasal para birimine çevrilecek. Bitcoin büyüdükçe, mantıklı ülkeler onu daha fazla benimseyecek. Bu, madencilerin ve Bitcoin şirketlerinin ülkeler tarafından kabul görmesini sağlayacak. 19. yüzyılda katı para altındı. 21. yüzyılda Bitcoin…”

“Banka ve kurumların BTC saklama hizmeti kötü değil”

“75 yaşında komada olan biri, eğer Bitcoin’lerini kendisi sakladıysa ne yapacak? Onları nasıl kullanacak? Ailesine kalacak mı? Ya da ben bir kalp ameliyatı geçireceksem belki de masadan kalkamayacağım ve Bitcoin’lerim sonsuza kadar kaybolacak. Dolayısıyla bankaların ya da özel kurumların Bitcoin için saklama hizmeti vermesi kötü değildir. Bankalar size sürekli düşman olan kurumlar değildir. Büyükbabanız da elektrikten ya da otomobilden korkuyordu ama siz onun düşmanı değilsiniz. Teknolojinin iyi bir şey olduğu ortaya çıktı. Ya da doğmamış çocuğunuza ya da torununuza Bitcoin bırakmak kolay olamaz mı? Olabilir. Bu tür şirketler, herkese yardımcı olabilir.”

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu