Bitcoin Haberleri

MicroStrategy, Bitcoin alımları için hisse senedi satacak

Sponsorlu İçerik

ABD merkezli yazılım firması MicroStrategy, Bitcoin alımlarını finanse etmek için 500 milyon dolarlık hisse senedi satmayı planladığı ortaya çıktı.

Kurumsal bir Bitcoin kasası haline gelen MicroStrategy’nin dün SEC’e yapılan bir dosyalama işleminde daha fazla kripto para alabilmek için şirket hisselerini satmayı planladığı ortaya çıktı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) Cuma günü yapılan bir dosyalamada şirketin, “Bitcoin alımı da dahil olmak üzere genel kurumsal amaçlar için” hisse senedi satacağını açıkladı.

Yakın zamanda MicroStrategy CEO’luğundan ayrılan Micheal Saylor’ın şirketini kripto proxy’sine dönüştürmeye açıklamasının ardından böyle bir satışın ortaya çıkması oldukça dikkat çekiyor. Şirket, 2020 yılından bu yana, 2 milyar dolardan fazla değere sahip yaklaşık 130 bin Bitcoin satın almak için hisse senedi ve tahvillerini kullanıyor.

1,2 milyar dolarlık kayıp yaşamıştı

MicroStrategy’nin hisseleri Bitcoin fiyatına bağlı hale geldi. Bu yılki düşüş göz önüne alındığında kripto varlığa olan yatırımlar 1,2 milyar dolarlık bir kayıpla sonuçlandı. Fakat hisseler, Bitcoin fiyatının yüzde 10 artışıyla beraber Cuma günü yüzde 12 oranında arttı. Hisse senedi, mevcut hisselerin değerini azaltacak gibi görünüyor. Hisse senedi arzının açıklanmasının ardından mesai sonrası işlemlerde yaklaşık yüzde 1,5 düştü.

Kripto ile ilgili hisse senetlerini kapsayan en önde gelen yatırım bankalarından ikisi olan Cowen ve BTIG, hisse senedi arzına öncülük ediyor.

Saylor ve MicroStrategy yakın zamanda Columbia Bölgesi tarafından Saylor’un bölgedeki kazançları üzerinden vergi kaçırdıkları iddiasıyla dava edilmişti.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu