Bitcoin HaberleriManşetSon Dakika

Milyarder Ray Dalio:’Bitcoin Başarısız’

Sponsorlu İçerik

En önemli geleneksel yatırımcılardan biri olan Ray Dalio, Davos‘ta Bitcoin‘in para amacına hizmet etmediğini söyledi. Bununla birlikte, hükümetlerin istediği kadar para basabileceği için insanların nakit alternatifleri aradığını ve sonuçta değerini amorti edeceğini de savunuyor.

Raymond (Ray) Dalio, ABD’nin en popüler yatırımcılarından ve riskten korunma fonu yöneticilerinden biridir. Aynı zamanda başarılı yatırım şirketi Bridgewater Associates‘in kurucusu ve eş başkanıdır. Davos’taki 2020 Dünya Ekonomik Forumu‘nda konuşan Dalio, Bitcoin, altın ve mevcut finansal sistem hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Dalio’ya göre Bitcoin, gerçek bir ödeme aracı olarak hizmet etmek istiyorsa hala uzun bir yolu var. Dalio, Bitcoin’in yüksek volatilite oranlarının ana dezavantajı olduğunu ve gelecekte bunları büyütmesi gerektiğini söylüyor. BTC almayı altın satın almakla aynı şekilde düşünmeleri gerekip gerekmediği sorulduğunda:

“Paranın iki amacı var, değişim aracı ve mağaza serveti. Ve Bitcoin şu anda her iki durumda da etkili değil. Çok değişken. Oynaklık nedeniyle yanına gidemezsiniz.”

Facebook’un potansiyel stabilcoin projesi Libra‘nın gelecekte gerekli istikrarı sağlayabileceğinin altını çizerek devam etti.

“Sosyal medya devinin projesi, oynaklığını azaltması gereken çeşitli finansal varlıkların desteklediği bir kripto para birimi olarak hizmet edecektir.”

Altın Tercih Edilir

Dalio, “nakit çöptür” diyerek fiat parayla ilgili oldukça olumsuz görüşlerini paylaştı. Fiat para birimleri değer kaybetmeye devam edeceğinden, bu durum daha ekonomik kargaşaya yol açacaktır.

Bununla birlikte, ünlü yatırımcı, dünya ekonomisi şu anda gelişmesine rağmen, insanların şu anda piyasalara girmekten korkmaması gerektiğini belirtti. “iyi çeşitlendirilmiş bir portföyünüz olmalı” diye tavsiyede bulundu.

Yeni yatırımcıların küresel olması gerektiğini de ekleyerek devam etti ve bir kez daha altın almanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Merkez bankalarının Bitcoin yerine altın alacağını söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu