Bitcoin Haberleri

Robert Kiyosaki, kripto piyasasının geleceğini değerlendirdi

Sponsorlu İçerik

“Zengin baba, Yoksul baba” kitabının yazarı ve sıkı bir Bitcoin savunucusu Robert Kiyosaki, piyasanın mevcut durumu ve gelecekte bir çöküş yaşanıp yaşanmadığı hakkındaki tahminlerini açıkladı.

Amerikalı iş insanı ve finans şirketi sahibi Robert Kiyosaki, 1990’lardan bu yana en büyük çöküşün yaşandığını ve Fed’in sorunu çözmek yerine ülkedeki para arzını artırmaya karar vermesi ulusa paranın değerinin olumsuz etkilediğini söyledi. Kiyosaki, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“HER ŞEY HER ŞEYE ÇARPIYOR. Kitaplarımda uyarmıştım, en büyük çöküş 1990’lardan beri yaşanıyor. Sorunları çözmek yerine FED SAHTE $ bastı. Everything Crash’te her şey altın, gümüş bile çöküyor. Dev kazadaki nihai varlığınız, finansal bilgeliğiniz.”

Kiyosaki, hisse senetleri gibi değişken piyasalardaki çöküşün yanı sıra güvenli liman olarak görülen altın, gümüş gibi değerli metallerin geleneksel enflasyon için içinde eridiğini söyledi. Aynı piyasa içerisinde kripto para birimlerinin de eridiğini söyleyen Kiyosaki, dev bir çöküşte yatırımcıların kazandığı tek varlığın finansal bilgelik olduğunu vurguladı. On-chain (zincir üstü) verilerine göre, çoğu dijital varlığın karlılığı, pazarın çoğunluğunun derin kayıplarda olduğunu gösteriyor.

Bitcoin toparlanma gösteriyor

Kiyosaki tarafından açıklanan korkutucu tahmine rağmen, Bitcoin son zamanlarda borsayı takip etmedi. Son birkaç haftadaki düşük fiyat performansı göz önüne alındığında Bitcoin tarafından beklenmedik bir hareket olan 20.000 dolar seviyesini gördü.

CoinMarketCap verilerine göre, Bitcoin haberin yazıldığı saatte 20.118 dolar üzerinden işlem görüyor. Varlık son 24 saatte ise %78 oranında düşüş yaşadı.

Bu toparlanmanın arkasındaki ana nedenin doların yabancı para birimine karşı düzeltilmesine bağlanabilir. Daha önce, İngiliz Sterlini USD ile neredeyse pariteye ulaştı. Yükselen doların Bitcoin gibi varlıklar üzerinde etkisinin ne kadar yıkıcı olduğunu gösteriyor.

Tüm düşüş faktörlerine rağmen, BTC hala piyasa katılımcılarının küçük bir bölümünün desteğine sahip ve büyük olasılıkla oradan uzun süreli bir konsolidasyona girebilir.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.




Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu