Bitcoin Haberleri

Ronin hacker’ları çalınan fonları Bitcoin ağına taşıdı

Sponsorlu İçerik

Blockchain araştırma ve geliştirme şirketi ₿liteZero’nun yeni bulgularına göre, Mart Ronin köprüsünde gerçekleşen saldırıda hacker’lar çalınan 625 milyon dolarlık varlıkları Ethereum’dan Bitcoin ağına taşıdı.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Mart ayında Ronin köprüsü hack’lenerek 625 milyon dolarlık USDC ve Ethereum çalınmıştı. Çalınan fonlar kripto para karıştırıcısı Tornado Cash’e taşınarak yetkililerin takip etme şansı minimuma indirilmeye çalışılmıştı. ₿liteZero, konunun takibini sürdürdüğünü belirterek, çalınan fonların bir ağ köprüsü ve birkaç kripto borsası kullanılarak tüm varlıkları Bitcoin protokolüne aktardığını fark ettiğini söyledi:

“Ronin Köprüsü’nde çalınan paraların izini sürüyordum. Ronin bilgisayar korsanlarının tüm fonlarını Bitcoin ağına aktardığını fark ettim. Fonların çoğu mikserlere (ChipMixer, Blender) yatırıldı.”

Merkezi değişim adresleri kullanıldı

₿liteZero, hacker’ların Tornado Cash’ten fonları çektikten sonra, Binance, Huobi ve FTX gibi kripto borsalarına 6.250 ETH olarak gönderdiklerini ortaya çıkardı. Fonlar daha sonra Kuzey Kore merkezli kripto karıştırıcısı Blender‘a yatırıldı.

Mayıs ayında Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, kripto karıştırıcının Ronin bilgisayar korsanlarına 20.5 milyon doların üzerinde çalınan fonu işlemede yardımcı olduğunu belirterek Blender adreslerine onay verdi.

₿liteZero, onaylanmış Blender adreslerinin çoğunun, Ronin bilgisayar korsanları tarafından CEX’lerden çekildikten sonra para almak için kullanıldığını belirtti. Şirket, borsalardan çekilen toplam fonların ABD Hazinesi’nin suçlamasıyla tutarlı olarak 20,72 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Çalınan fonlar Bitcoin ağında

Hacker’lar varlıkların geri kalanını Uniswap’ı kullanarak renBTC’ye dönüştürdü. renBTC, bilindiği üzere Ren Protokolü tarafından desteklenen Ethereum ağına sarılı bir Bitcoin’dir.

Ren, blokajlar arasında değer hareketini sağladığından, bilgisayar korsanları varlıkları Ethereum’dan Bitcoin ağına bağlayabildi. Bilgisayar korsanlarının fonların çoğunu ChipMixer ve Blender gibi kripto karıştırıcılara gönderdiği kaydedildi. Bir kısmını Blender’a çekmeden önce fonları ChipMixer’a aktardılar.

₿liteZero, Twitter’da son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Ronin bilgisayar korsanlarını analiz etmeye çalışıyorum ve bir sonraki çalışma daha karmaşık olacak. ‘Para nerede?’ Araştırılması gereken bir gizem ve daha fazla ilerleme kaydedilmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Başlığımı okumaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim, iyi şanslar!”

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu