Bitcoin Haberleri

Steven Mnuchin, portföyünde bitcoin istemediğini söyledi

Sponsorlu İçerik

ABD’deki eski Hazine Sekreteri Steven Mnuchin, dünyanın önde gelen kripto para birimi bitcoin’ini yatırım portföyüne eklemeyi planlamadığını söyledi.

ABD’deki eski Hazine Bakanı Steven Mnuchin, geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve diğer kripto para birimleri hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Mnuchin röportajında “İnsanlar, altın veya başka bir varlık satın almaktan farklı olmayan bir ikame olarak Bitcoin satın almak istiyorsa, sorun değil. Kişisel olarak portföyümde olmasını istemiyorum, ancak insanlar isterse, bu gayet iyi, ”dedi

Steven Mnuchin, kripto para birimlerinin hayranı değil

Steven Mnuchin ofisin başındayken, ABD Hazine Bakanlığı ABD’de katı kripto para birimi düzenlemeleri önerdi. Aralık 2020’de Mali Suçları Uygulama Ağı , Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini içeren belirli işlemler için önerilen gereksinimler hakkında yorum istedi. Mnuchin’den gelen son yorumlar, Bitcoin’in son sekiz haftada değerinin yaklaşık %50’sini kaybetmesinin ardından geldi. Bitcoin, Mayıs 2021’de 60.000 $ civarında işlem görüyordu ve 22 Haziran’da kademeli olarak yaklaşık 28.000 $’a düştü dedi.

“İnsanlar bitcoin altın veya başka bir varlık olarak satın almak istiyorlarsa, sorun değil. Şahsen portföyümde bitcoin olmasını istemiyorum, ancak insanlar isterse bu tamamen sorun değil,” diyor.

Eski Hazine Bakanı, açık kripto düzenlemelerinin önemini vurgulamaktadır.
Röportaj sırasında Mnuchin, ABD’deki kripto para işlemleri için net bir düzenleyici ortamın önemini vurguladı. “Geçen yıl OCC kapsamında bankaların vesayet kripto varlıklarını kullanabileceklerini onayladık. Bunu yapmamızın nedeni, Bitcoin’in düzenlenmiş dünyaya geldiğinden emin olmak istediğimiz için. Bu yüzden, benim asıl odak noktam, eğer insanlar Bitcoin satın almak istiyorlarsa, sorun değil, ancak düzenlenmiş olmalı.” diye ekledi. Ülkeler genelindeki finansal düzenleyiciler kripto para birimi düzenlemeleri üzerinde aktif olarak çalışmaktadır.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu