Bitcoin HaberleriManşet

Sydney polisi, BTC kullanarak para aklayan kadını tutukladı

Sponsorlu İçerik

Sydney polisi, Avustralyalı bir kadını, üç yıl boyunca 3.23 milyon dolardan fazla parayı Bitcoin kullanarak akladığı ve bir suç örgütü yürüttüğü iddiasıyla tutukladı.

Avustralyalı bir kadın 1 Mayıs’ta bir alışveriş merkezinde Sydney polisi tarafından 60.000 Avustralya dolarını (38.800 $) Bitcoin olarak sattığı iddiasıyla tutuklandı. Kadın 2017’den beri ülkede kara para aklama işlemlerini yürütmekle suçlanıyor ve üç yıl içinde 3.23 milyon dolar akladığı iddia edildi. 52 yaşındaki kadın, polis tarafından 60.000 Avustralya doları ve bir cep telefonu ile yakalandı.

Kadın tutuklandıktan sonra, polis memurları kadının dairesin de arama yaptı ve daha fazla cep telefonu, bilgisayar ve elektronik depolama cihazı ile birlikte 11.700 dolar değerinde Bitcoin buldu. Kadın, suç gelirleri ve dijital para birimi değişim hizmeti gereksinimlerini bilerek ihlal etmekle suçlanıyor. Yerel dedektifler, kadının 2017’den beri kara para akladığını ve o tarihten bu yana 5 milyon AUS (3.23 milyon $) değerinde kripto para işlemi yaptığı iddia ediyor. 52 yaşındaki kadına kefalet verildi ve 20 Temmuz’da mahkemeye çıkacak.

Avustralya’da türünün ilk tutuklanması

Siber Suçlar Birimi Komutanı Dedektif Matt Craft, ülke çapında türünün ilk örneği olduğuna inanılan Yeni Güney Galler’deki uyumlu olmayan dijital para sağlayıcıları ile ilgili olarak ilk tutuklama olduğunu açıkladı. Dedektif, diğer yasadışı kripto para sağlayıcılarına da, bu tutuklamanın dijital para birimi sağlayıcıları için bir uyarı olduğuna dikkat çekti. Daha önce, Avustralya vergi makamları kripto para yatırımcılarını vergi yükümlülüklerine uymaya teşvik etmek için büyük operasyonlar yürüttü.

Siber Suçlar Birimi Komutanı Dedektif Matt Craft da nakit hala kral olduğunu, kripto para birimlerinin kara para aklama, terörizme ve çeşitli siber suçlara karışan suç ağları için tercih edilen seçenek haline geldiğini belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu