Bitcoin HaberleriManşet

T. Draper: ”BTC, Coronavirüs Salgınından Sonra Parlayacak”

Sponsorlu İçerik

Tim Draper, hükümetlerin COVID-19 salgınıyla mücadele etmeye yönelik önlemlerinin ekonomi üzerinde feci sonuçlar doğuracağını söyledi. Önde gelen VC yatırımcısı, bunun ortasında, insanların Bitcoin‘in merkezi olmayan doğasını kullanacağı için gelişeceğini belirtti.

Coronavirüs salgını, dünya liderlerini yayılmaya karşı sert önlemler almaya itti. Bütün ülkeler kısıtlamalar başlattı, işletmeler kapandı, ekonomiler azaldı ve hükümetler yanıt vermek zorunda kaldı. Bazıları ekonomilerini desteklemek için teşvik paketleri açıkladı ve ABD bunların hepsini 6.2 trilyon dolarlık tarihi bir enjeksiyonla tamamladı.

Dünyaca ünlü birçok uzman bu önlemi eleştirdi. Amerikalı risk sermayesi yatırımcısı Tim Draperaynı anda çok fazla para basamazsınız” girişimine katıldı. Kısa süre önce yapılan bir röportajda Draper Associates kurucusu Tim Draper:

“Hükümetler süper miktarda para basıyorlar ve diyorlar ki biz burdayız. Hükümet, sadece vergi tatili yapmadıkça ekonomiye bir trilyon dolar koyamaz. Bunu SPA ve farklı kuruluşlar aracılığıyla yapmak zorunda. Parayı almak için her türlü sürtünmeyi yaratıyorlar. Bu paranın ekonomiye nüfuz etmesi yıllar alacak.”

Bitcoin Fırsatı

Uzun süredir Bitcoin destekçisi olan Draper, doların değerinin sonunda azalacağına inanıyor.

Tim Draper:

“Bu gerçekten ilginç bir zaman olacak. İnsanlar, ‘neden Bitcoin kullanmıyorum?’ diyecekler. Sadece 21 milyon olduğunu biliyorum ve hükümetler tonlarca para basarken endişelenmemiz gerekmiyor. Yapabiliriz; bunun yerine, hepimiz üzerinde anlaştığımız bir para birimi kullanabiliriz ve hepsi ekonominin bir parçası. Zaten sürtünmesiz, açık, şeffaf ve küresel. Öyleyse neden diğerleriyle rahatsız oluyorsun?”

Draper‘a göre, COVID-19 krizi sona erdiğinde, insanlar kendi hükümetlerinin eylemlerini analiz edecekler. Ve eğer bu önlemlerin “çok acımasız” olduğuna ve liderlerin çok fazla güce sahip olduklarına karar verirlerse, merkezi olmayan doğası nedeniyle Bitcoin‘e yönelecekler.

Ayrıca akıllı sözleşmelerin coronavirüs sonrası dünyada önemli bir rol oynayacağını da sözlerine ekledi. İnsanlar olup bitenler hakkında daha fazla şeffaflık, kontrol ve bilgi istiyorlar.

Dünya Daha İyi Bir Yer Olacak

İşsiz vatandaşların sayısı hızla artıyor. Ancak Draper, çaresizliğin insanları “yaşamlarını kendi ellerine” almaya davet edeceğine inanıyor.

Hükümetleri ve medyayı dinlemek yerine harekete geçmeye, kendilerini eğitmeye ve hatta girişimci olmaya karar verebilirler. Ve eğer mevcut durumu bir fırsat olarak görmeyi başarırlarsa, dünya her şey başlamadan öncekinden daha iyi bir yer olarak ortaya çıkabilir.

Tim Draper:

“Bu, inovasyon için çok iyi bir zaman olma eğiliminde. Dünya yeniden düşünüyor. Bu, mümkün görünen ama belki de olası görünmeyen tüm şeylerin artık masada olduğu zaman. İnsanlar söylemeye başlıyor: “Bekle, Bitcoin’i nasıl kullanıyoruz? Akıllı sözleşmeleri nasıl kullanıyoruz? Yapay zekayı nasıl kullanıyoruz?”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu