Bitcoin HaberleriManşet

Trump’ın Açıklamasından Sonra Borsa Ve Bitcoin Düştü!

Sponsorlu İçerik

Başkan Donald Trump Çarşamba günü Avrupa’dan yapılacak tüm seyahatlerde yasak olduğunu duyurdu. Yasak Cuma günü gece yarısı yürürlüğe girecek ve 30 gün boyunca yürürlükte kalacak.

Donald Trump:

“Üst düzey hükümet sağlık yetkililerimize danıştıktan sonra, tüm Amerikalıların sağlığını korumak için birkaç güçlü ancak gerekli önlem almaya karar verdim. Yeni vakaların kıyılarımıza girmesini durdurmak için Avrupa’dan kıyılarımıza olan tüm seyahatleri 30 gün boyunca askıya alacağız.”

Coronavirüs’den Dolayı Ekonomik Serpinti

Borsa vadeli işlemleri ve Bitcoin fiyatı haberlerle düştü. Finansal piyasaları ve ekonomiyi doğrudan iki şekilde etkileyecek. Birincisi, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa arasındaki birçok iş, ticaret ve seyahati bozacak.

Yeni coronavirüsün yayılmasını önlemek için bu talihsiz önlemden kaynaklanan ekonomik kayıp görülmeye devam ediyor. Ancak, kuşkusuz, birçok şirketin kârlılığı üzerinde belirgin etkisi olacak. Özellikle havayolu şirketleri bu etkiyi hemen hissedecektir.

Piyasa Vadeli İşlemleri

İkincisi, coronavirüsün yayılmasını durdurmak için yapılan acımasız önlem, COVID-19’un yarattığı tehdidin ciddiyeti ile piyasaları zaten etkisi altına aldı. Açıklamanın ardından Dow Jones, S&P 500 Endeksi ve teknoloji ağırlıklı NASDAQ Composite vadeli işlemleri düşüş gösterdi.

Federal Rezerv, 3 Mart’ta acil bir faiz indirimi açıkladığında, borsa yatırımcılarını ürküttü. Çarşamba günü, hisse senetleri resmen ayı piyasasına girmişti. Bu, tarihin zirvesinden ayı piyasasına en hızlı inişti.

Bitcoin Fiyatı Düşüyor

Bitcoin, 8.000 $’ı test etmeye hazır gibi görünüyordu. Bitcoin, Trump’ın açıklamasının ardından hemen 7.600 $‘a düştü. Görünüşe göre, gelecek ne kadar belirsiz olursa, herkesin acil durumlarda harcamaya hazır olmasını istediği fiat para gibi. Şimdiye kadar, Bitcoin bu coronavirüs krizinde güvenli bir liman varlığı gibi davranmıyor. Özellikle de aşırı oynaklığından dolayı tercih edilmiyor.

Haberimiz hazırlanırken Bitcoin 7.540 $‘dan işlem görüyordu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu