Bitcoin HaberleriKripto Para Analizleri

Ünlü analist Peter Brandt: Bitcoin 13 bin dolara düşebilir

Sponsorlu İçerik

Son günlerde kripto para piyasalarında devam eden düşüş, yatırımcıları hırpalamaya devam ediyor. Bu süreçte Bitcoin (BTC)’in düşüşler ile anlık olarak 20.950 dolara kadar gerilediği görüldü.

Deneyimli analist ve fenomen Peter Brandt, Bitcoin’in düşüşünün devam edeceğini ve fiyatın muhtemelen 13.000 dolara kadar gelebileceğini tahmin ediyor.

Peter Brandt, BTC fiyatı Mayıs ayı başlarında 38.000$ seviyesinde işlem görürken Bitcoin’in 28.000 $’a düşeceğini tahmin eden nadir fenomenlerden biri idi.

Peter Brandt, 14 Haziran’da paylaştığı bir grafik ile, çift tepe modeline bağlı olarak BTC fiyatının muhtemelen 13.000 dolara düşebileceğini tahmin ettiğini duyurdu.

Çift tepe modeli, fiyat art arda iki zirveye ulaştığında ve ardından iki nokta arasında ılımlı bir düşüşe geçtiğinde meydana gelen yaklaşan bir teknik tersine dönüşü gösterir. Düşüş hissi, destek seviyesi daha küçük olan yüksek seviyenin altına düştüğünde onaylanır. Bu durumda, Aralık 2017 ve Haziran 2019 zirveleri iki hedef olabilir.

Brandt’a göre bu nedenle Bitcoin (BTC) fiyatı 19.798 doların altına düşerse, BTC fiyatının hızla 13.000 seviyesine düşebilir. Tarihsel olarak, BTC önceki zirveleri asla ihlal etmedi. Bu, BTC tarihinde ilk kez fiyatın 2017 seviyesini geçip daha da düşebileceği anlamına geliyor.

Nitekim 15 Haziran’da FED’in 75 baz puan faiz artırma beklentisi %97’ye yükseldi. Bu durum kripto piyasası üzerinde daha fazla baskı yaratabilir.

Lider kripto para birimi son 24 saatte %8 düşüşle 22.859 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu