Bitcoin Haberleri

Warren Buffett, Bitcoin dostu bankaya yatırım yaptı

Sponsorlu İçerik

Dünyaca ünlü yatırımcı ve milyarder Warren Buffett, Bitcoin dostu Nubank’a 1 milyar dolarlık yatırım yaptı. Öte yandan, Visa ve Mastercard hisselerini sattı. Sonuç olarak, milyarderin kasasında kripto para birimleriyle doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılı daha fazla şirket var.

Warren Buffet’ın şirketi Berkshire Hathaway, elindeki Visa ve Mastercard hisse senetlerini sattı. Nubank, Brezilya’daki en büyük fintech bankalarından biridir ve BTC yatırımcılarının favorisidir.

Kredi şirketlerinden fintech şirketlerine geçiş odağı

Buffet’ın şirketi Berkshire Hathaway, 14 Şubat’ta yayınlanan 2021 yılının 4. çeyrek raporunda 1 milyar dolar değerinde Nubank A Sınıfı hisse satın aldığını açıkladı. Aynı zamanda, Buffet başkanlığındaki şirket, sırasıyla 1,8 milyar dolar ve 1,3 milyar dolar değerinde Visa ve Mastercard hissesini elinden çıkardı. İşletmenin odağını kredi şirketlerinden fintech rakiplerine kaydırdığına dair bu önemli bir işaret.

“Omaha’nın Oracle’ı” olarak da adlandırılan Buffet, ekonominin en sıcak sektörü olan fintech’e yatırım yapmadan önce temkinli bir yaklaşım sergiliyor. Daha önce eski toprak yatırımcı, merkezi olmayan finans çözümünü küçümsedi ve hatta Bitcoin’i (BTC) hiçbir şey yaratmayan bir varlık olarak nitelemişti.

Warren Buffet, kripto para birimi konusundaki sert duruşunu yumuşatıyor

Bununla birlikte, Nubank’a yaptığı yatırım, Buffet’ın kripto para birimleri konusundaki sert görüşünü değiştirdiğini ve buna daha yatkın olduğunu ortaya koyuyor. Firma, Temmuz 2021’de girişime 500 milyon dolar yatırım yaptı. Nubank’ın New York Menkul Kıymetler Borsası’na (NYSE) giriş yapmasının ardından Aralık 2021’de getiriler 150 milyon dolara ulaştı.

Buffet’ın Nubank’a yaptığı yatırım, fintech sektörünün önemini kabul ettiğinin bir göstergesi. Fintech sektörünün altında yatan tema, finansal hizmetlerin dijitalleştirilmesidir ve Buffet, kripto para birimi sektöründe yer alan şirketlere yatırım yapmaya hazır gibi görünüyor.

Nubank, Eylül 2020’de bir ticaret platformu olan Easynvest’i satın aldı. Haziran 2021’den bu yana Bitcoin borsasında işlem gören fonlar (ETF) sunuyor. ETF, QBTC11 olarak adlandırılıyor ve QR Varlık Yönetimi tarafından destekleniyor ve B3 borsasında işlem görüyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu