Bitcoin Haberleri

Weiss Ratings, Bitcoin ve altını karşılaştırdı

Sponsorlu İçerik

Weiss Ratings, coronavirüs pandemisi bittiğinde altının değerinin artacağını tahmin ediyor, ancak Bitcoin ile karşılaştırıldığında sönük kalacağını belirtti.

Kripto para derecelendirme şirketi Weiss Ratings‘e göre, Bitcoin‘in dijital doğası, enflasyona karşı geleneksel yatırım aracı olan altına göre çeşitli avantajlar sağlıyor.

Weiss Ratings:

“Devlet bürokratları altının satın alma gücünü fiat paralarda olduğu gibi şişiremezler. Ancak fırtına birlikleriyle istedikleri yere gönderebilirler. 1933 yılında ABD Başkanı, Amerika’daki tüm altınlara el koydu. Avustralya’nın 1959 Bankacılık Kanunu, hükümeti özel vatandaşları altınlarını kağıt paraya çevirmeye zorlamak için yetkilendirdi. 1966’da Britanya İşçi Partisi hükümeti, herhangi bir kişinin dörtten fazla kıymetli madeni paraya sahip olmasını yasadışı hale getirdi.

Bunun gibi şeylerin hala gerçekleşemeyeceğini düşünmeyin. İflas eden hükümetler, özellikle zor duruma düştüklerinde el koyabilecekleri tüm varlıkları ararlar.”

Weiss Ratings‘e göre Bitcoin altından daha tasarruflu, çünkü transfer sırasında pahalı izinler ve koruma gerektirmiyor. Aynı şey depolama için de geçerli. Altının bir kasa veya banka gibi güvenli bir yere ihtiyacı var, ancak Bitcoin aynı gereksinime sahip değil, çünkü depolanacak fiziksel bir varlık yok.

Haberimizin hazırlandığı sırada, Bitcoin 8.530 dolardan işlem görüyordu, ancak Weiss, halving’den sonra arz oranının daha da düşmesiyle uzun vadede yükselmesini bekliyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu