Bitcoin Haberleri

Yıllık ortalama BTC transfer hacmi, PayPal’ı geride bıraktı

Sponsorlu İçerik

Blockdata tarafından yakın zamanda yayınlanan bir rapor, Bitcoin ağının şu anda bir çeyrekte yapılan en yüksek ABD doları işlemleri için ilk üç arasında yer aldığını ortaya koydu. Bitcoin’i Mastercard, Visa ve PayPal gibi dünyanın en büyük fiat ödeme işleme devlerinden bazılarıyla yan yana karşılaştırdığımızda, Bitcoin’in son çeyrekte PayPal’ı 187 milyar dolar değerinde kullanıcıdan kullanıcıya aktarım hacmi ile geçti.

Bununla birlikte, kripto para birimi endüstrisinin 12 yaşındaki lideri için, üç aylık kayıtları sırasıyla 1.8 trilyon dolar ve 3.2 trilyon dolar olan Mastercard ve Visa gibi yerleşik ödeme devleriyle kapışabilmesi için önünde hala uzun bir yol var.

Trilyonlar hedefleniyor

Bitcoin’in bahsettiğimiz 3 şirketin önüne geçtiği bir veri olarak toplam piyasa değerini gösterebiliriz. Bitcoin şu anda 989,35 milyar dolar olan üç şirketin toplam piyasa değerine kıyasla tek başına 1,1 trilyon dolarlık bir piyasa değerine sahip.

Bununla birlikte, BTC’nin trilyon doları aşması ve Mastercard’ın aktarım seviyelerine ulaşması için işlem hacminde %255’in üzerinde bir artış ve Visa’yı yakalayabilmesi için ek %280’lik bir artış gerekli. Blockdata, eninde sonunda BTC’nin bu alanda da devleri yakalayabileceğine inanıyor.

Visa ve Mastercard nasıl geçilecek?

Gerçekçi olursak, kripto para birimlerinde öngörülen büyüme, daha yeni teknolojik gelişmeler, gelecekteki itibari para ve kripto düzenlemeleri gibi birçok belirsizlik göz önüne alındığında, Bitcoin’in Mastercard veya Visa’yı geride bırakacağı bir noktayı tahmin etmek pratikte zor olabilir. Burada kıstaslar, genel kabul oranı ve ayrıca karşılaştırılan iki itibari paraya dayalı şirketin gelişimi.

Ancak bu imkansız değil. Bitcoin, kendisi ile en iyi iki rakip arasındaki farkı büyük bir fiyat artışı ile kapatabilir. – bu durumda Mastercard için 245.000$ ve Visa için 435.000$ seviyeleri yeterli olacaktır.

Diğer bir ihtimal ise, şu anda günlük ortalama 280.000 olan işlem hacmini, günde on veya yüz milyona yakın bir seviyeye çıkması olabilir. Mastercard ve Visa, günlük olarak 360 milyon ve 590 milyonun üzerinde işlem gerçekleştiriyor.

Genel olarak, BTC’nin eleştiriler karşısında büyük direnç göstermesinden ve yeni zirvelere ulaşması ile elli yılı aşkın süredir faaliyet gösteren küresel ödeme şirketleri ile bir rekabete girişmesi kripto para endüstrisinin ne kadar hızlı bir şekilde büyüme gösterdiğini gösteriyor.

Bitcoin ile ilgili en güncel içeriklere için Bitcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu