Nedir? Nasıl? Neden?

1inch’ten Ethereum Name Service’in tahtını sarsacak ortaklık

Sponsorlu İçerik

DeFi merkezli borsa 1inch, Unstoppable Domains platformuyla ortaklığa imza atarak Ethereum Name Service’e (ENS) rakip olmayı planlıyor. Söz konusu ortaklıkla 1inch, kullanıcılarına, cüzdanlarında uzun ve karmaşık adres isimlerini kullanmadan işlem yapma fırsatı sunacak.

Ethereum ağını kullanan DEX projesi 1inch,NFT alan adı sağlayıcısı ve dijital kimlik platformu Unstoppable Domains ile ortaklığını duyurdu. Söz konusu yeni anlaşma merkeziyetsiz finans dünyasında yeni alan adları kolaylığı geldi. 1inch ve Domains ortaklığı ile 1ich cüzdanını kullanan müşteriler, karmaşık adreslerden kurtularak çok daha kolay işlem yapma şansına sahip olacaklar.

Unstoppable Domains, kullanıcı isimlerini NFT haline getirerek, NFT sahiplerine sonsuza dek bu isimi kullanabilecekler. Bilindiği üzere ENS alan isimleri, “gerçek dünya” domain adları gibi dönem dönem yenilenmek zorunda kalıyor.

Bazı alan adlarının fiyatları 10 bin dolar

NFT şeklinde satın alınan adları aynı zamanda dijital kimlik olarak kullanılabilecekler. Yapılan ortaklığın ardından birçok önemli ya da az bulunan alan adının sistemde bazı kullanıcılar tarafından aldığı görüldü. Basit ve kısa alan adlarının fiyatları 10 bin dolara kadar çıktı.

“Alan adları Web3 benimsenmesinde engel”

1inch kurucusu olan Sergej Kunz, zor ve karışık alan adlarının Web3 benimsenmesinde bir engel teşkil ettiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

“Unstoppable ile yaptığımız bu anlaşma birçokları için önemli fırsatlar oluşturuyor. Web3 artık sıkıcı değil daha eğlenceli ve çekici olacak. Bu sayede benimsenme önündeki engellerin bir tanesi de ortadan kalkmış olacak.”

Unstoppable Domains’in daha önce rust Wallet, ShapeShift, OpenSea, Coinbase, ve Brave browser gibi önemli platformlarla anlaşma yaptığı biliniyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu