Nedir? Nasıl? Neden?

2020’de açılan soruşturma ortaya çıktı: Binance kontrolü

Sponsorlu İçerik

Dünyanın hacim olarak en büyük kripto para borsası Binance hakkında 2020 yılında ABD’de açılan bir soruşturmanın detayları ortaya çıktı. Reuters ulaştığı belgelerde, ABD’li federal savcıların borsa CEO’su Changpeng Zhao‘nun içinde olduğu şirket içi iletişimlerle ilgili dosyaların talep edildiğini açıkladı.

ABD’de 2020 yılında federal savcıların Binance borsası hakkında kara para aklama soruşturması açıldığı ortaya çıktı. Federal savcılar tarafından yürütülen soruşturmanın 2020’nin Aralık ayında başladığı ve Zhao dahil yöneticilerin iletişimlerinin olduğu geniş düzeyde belgeler talep ettiği kaydedildi.

Reuters tarafından raporlara dayandırılarak yapılan haberde, ABD Adalet Bakanlığı’nın kara para aklama departmanı, Binance borsasından Zhao ve 12 yöneticinin borsanın yasa dışı işlemlerle ilgili tespitleri mesajlaşmalarını talep ettiği belirtildi. Bakanlık ayrıca, belgelerin imha edilmesi, değiştirilmesi ve borsanın resmi kayıtlardan kaldırılması ya da ABD dışına çıkmasıyla ilgili talimat verilip verilmediği ile ilgili şirket kayıtlarını istediği ortaya çıktı.

Soruşturmanın başladığı yıldan bu yana ilk defa ortaya çıkan bakanlık talebiyle ilgili belgelerin, Binance’in ABD kolu hakkındaki kontrolleri sağlamak sebebiyle istendiği yazıldı. Soruşturma hakkında Reuters’a konuşan ve kimliği açıklanmayan kişiler borsanın ABD Bankacılık Gizlilik Kanun’unda ihlal edip edilmediğine yönelik kontrollerin sağlandığını bildirdi.

Zhao’dan açıklama:

Borsa CEO’su Changpeng Zhao, söz konusu habere sessiz kalmayarak, Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı. Bilgilerin kendi rızası ile gönüllü olarak paylaşıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Bugün yine düzenleyici tarafından kripto şirketine yapılan soruşturmayla ilgili haberler görüyoruz. 2020’de gönüllü olarak yaptığımız bir bilgi paylaşımı. Sektörün düzenleyicilerle güven oluşturması önemlidir. Attığım mesajlar ise yarı yarıya kamuya açıktır.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu