Nedir? Nasıl? Neden?

30.000 dolar çalan Bitcoin ATM hırsızları yakalandı

Sponsorlu İçerik

Hong Kong polis gücü siber güvenlik ve teknoloji suçları bürosu, iki kripto para borsasının altı Bitcoin ATM’sinden izinsiz olarak para çekildiğine dair raporlar sunmasının ardından üç kişiyi tutukladı.

Polis, şüphelilerin daha büyük bir çetenin çekirdek üyeleri olduğunu iddia etti. Soygun ve tutuklamalar Perşembe ve Cuma günleri Hong Kong’un Kowloon bölgesi Mong Kok’ta gerçekleşti.

Rapora göre, suçlular Bitcoin ATM’lerindeki açıktan yararlanarak yetkilendirmeye gerek kalmadan nakit çekmeyi başardılar. Makinelerden 11 işlemde 230.000 Hong Kong doları (yaklaşık 30.000 dolar) çektiler. Tek bir makineden çekilen en büyük miktar ise 54.000 Hong Kong doları.

Hong Kong polisinin siber güvenlik ve teknoloji suçları bürosundan sorumlu müfettiş Wilson Tam, şüphelilerin makinelerden nasıl para çektiğini veya boşlukların ne olduğunu açıklamadı.

Wilson Tam:

”İki şirkete güvenlik önerileri sunduk ve sistemlerini yükselteceklerine inanıyoruz. Bitcoin ATM’leriyle bağlantılı sahtekarlıkla ilk kez karşılaştık.”

Kripto para ATM’lerinin sayısı artıyor

Kripto para ATM izleme web sitesi Coinatmradar’a göre, Hong Kong’un şu anda 56 bitcoin ATM’si var. Dünya çapında, kripto ATM’lerin sayısı istikrarlı bir şekilde artıyor ve son zamanlarda küresel olarak 9.000 makineyi aştı.

Hong Kong’daki çoğu Bitcoin ATM’si Coinhere tarafından işletilmekte ve HK Bitcoin ATM ikinci en popüler operatördür. Mong Kok’ta kurulan HK Bitcoin ATM, web sitesine göre şu anda Hong Kong’da 5 Bitcoin ATM’sine sahip.

Hong Kong Para Otoritesi, Bitcoin’i sanal bir emtia olarak görüyor. Ülkenin Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu geçen yıl Kasım ayında, kripto para borsalarının lisanslı ve düzenlenmiş olmayı seçmesine izin veren yeni bir düzenleyici çerçeve açıkladı.

Kripto para haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/nedirsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu