Nedir? Nasıl? Neden?

AAVE’de, GHO stablecoin’ini başlatma teklifi onaylandı

Sponsorlu İçerik

En büyük DeFi protokollerinden biri olan Aave’nin yönetişim kurumu Aave DAO, gerçekleştirdiği oylamada GHO adındaki stablecoin’i 99.9 oyla onayladı. Aave DAO’nun yönetiminden sorumlu olacağı stablecoin GHO’ya, krediden daha fazla teminat yatırılması ile sahip olunacak.

Hatırlanacağı üzere DeFi platformu AAVE topluluğu 28 ile 31 Temmuz tarihler arasında gerçekleştirilen oylamada, GHO stablecoin’nin onayladı. 50. bin AAVE token’ına sahip olan DAO üyeleri, teklifi %99,99’luk bir oranla kabul etti. Oylamada elde edilen sonucun ardından uygulanacak bir sonraki adım, Aave Geliştirme Protokolü (AIP) aracılığıyla GHO stablecoin’i oluşturulacak. DAO GHO’nun yönetiminden sorumlu olarak kabul edilirken, GHO stablecoin’i çıkarmak isteyen protokol kullanıcıları, AAVE’nin teminat olarak kabul ettiği token’ları kullanarak bunu yapabilecek.

MakerDAO’nun DAI’si benzerinde olacak

Kullanıcı tarafından sağlanan token’lar yalnızca teminat olarak hareket etmeyecek, aynı zamanda AAVE’de gelir elde edilmesini de sağlayacak. AAVE, protokolde GHO borcu alan kullanıcılardan faiz talep edecek. Burada ekstra teminatlı bir stablecoin görevi görecek olan GHO’nun başka bir DeFi platformu Maker’ın DAI’sine benzeyeceği de söylenebilir. 

Başka bir deyişle, sisteme verilen token’ın değeri, verilen GHO token’larından daha fazla olacak. Konuyla ilgili daha önce konuşan AAVE kurucusu Stani Kulechov, bu sistemin organik bir GHO benimsemesi yaratacağını söyledi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu