Nedir? Nasıl? Neden?

ABD Ağustos ayı enflasyon verileri açıklandı: BTC son durum

Sponsorlu İçerik

ABD Ağustos ayı enflasyon verileri, yüzde 8,1 beklentilerine yakın şekilde yıllık enflasyon 8,3, aylık enflasyon ise yüzde 0,1 olarak açıklandı. Bu ay gerçekleşecek Fed toplantısında enflasyon verilerinin kararları etkileyip etkilemeyeceği ve kripto para piyasaları üzerindeki etkisi merak ediliyor.

Tüm dünyadaki geleneksel ve kripto piyasalarının gözleri bugün açıklanacak ABD enflasyonuna kilitlenmişti. Amiral kripto para birimi Bitcoin (BTC) başta olmak üzere diğer varlıklar Fed’in para politikası yüzünden büyük bir darbe aldı. ABD’de TÜFE verilerinin bu ay düşmeye başlaması, Fed’in para politikası adımlarını atması için tanıması öngörülüyordu. ABD Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) bugün açıklandı…

ABD Çalışma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ağustos ayı tüketici fiyatları Temmuz ayından bu yana aylık %0,1 artış yaşadı. Tüketici fiyatlarında yıllık bazda artış yüzde 8,3 olarak kaydedildi. Çekirdek enflasyon verilerinde beklenti yüzde 0.3’iken, gerçekleşen verilerde yüzde 0.6’ydı.

Ülkede enerji fiyatları aylık yüzde 5,0 düşerken, yıllık artış yüzde 32,9’dan yüzde 23,8 seviyesine indi. Gıda fiyatlarında ise aylık yüzde 0,8, yıllık yüzde 11,4 artış yaşandı.

Fed’in şahin duruşu yumuşatılacak mı?

Son yılların en sert ayı dönemini atlatmaya çalışan kripto piyasası, ABD’de enflasyonuna kilitlenmiş durumda. Yatırımcıların ve endüstriden şirketlerin yakından takip ettiği enflasyon rakamları aylık olarak değişiklik göstermese de yıllık yüzde 8,5 ile beklentilerin altında geldi.

Enflasyonun düşeceğine dair beklentiler, Fed’in şahin duruşunu yumuşatacağına dair tahminleri güçlendirdi. Kurumun riskli varlıklara olan talebinin artması bekleniyor. Fed’in gelecek hafta gerçekleştireceği toplantıda, 75 baz puan faiz artırımı yapması beklenirken, Ekim toplantısında beklentiler 25 baz puanda yoğunlaşıyor.

Kripto para piyasalarında son durum ne?

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından Bitcoin, haberlerde 22.000 altına düştü. CoinMarketCap verilerine göre, haberin yazıldığı saatte Bitcoin 21.456 dolar üzerinden işlem görüyor. Varlık son 24 saatte yüzde 3,87 oranında düştü. Ethereum ise benzer bir düşüşle 1.619,70 dolar üzerinden işlem görüyor. Piyasanın ikinci en büyük token’ı son 24 saatte yüzde 7,29 oranında düşüş yaşadı.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu