Nedir? Nasıl? Neden?

ABD bankacılık devi Goldman Sachs, Celsius krizine el koydu

Sponsorlu İçerik

ABD bankacılık devi Goldman Sachs, kripto kredi platformu Celsius’un varlıklarını satın almak için yatırımcılardan 2 milyar dolar toplamayı hedefliyor.

Coindesk’e verilen bir demeçte, ABD yatırım bankası Goldman Sachs’ın, kripto kredi platformu Celsius’tan varlık satın almak için 2 milyar dolar toplamaya çalıştığı belirtildi. İflas başvurusu durumunda yatırımcıların Celsius varlıklarını indirimli olarak satın alabilecekleri de kaydedildi.

Coindesk’in haberine göre, Goldman Sachs’ın web 3 kripto fonları, iflas durumundaki şirketlerin sahip olduğu fonlar ve nakit sahibi geleneksel finans kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunduğu ve söz konusu şirketlerden taahhüt talep etiği belirtildi. ABD medyasından Wall Street Journal, Celsius’un Alvarez & Marsal’ı yeniden yapılanmaya hazırlanmak için görevlendirdiğini yazdı. 

Şirket Akın Gump Strauss Hauer & Feld hukuk firmasının yeniden yapılandırılması konusunda uzmanlaşmış avukatlarla da işbirliği yapıyor. Kredi platformu Celsius’un çözümler konusunda küresel yatırım bankası Citigroup’un desteğini istedi. Bazı kaynaklar ise Citigroup ve Akın Gump’ın Celsius’a iflas başvurusunda bulunma teklifinde bulunduğunu bildirdi.

Para çekme işlemleri duraklatılmıştı

Celsius, 12 Haziran tarihinde Ethereum ve diğer kripto para birimlerinin fiyatının düşmesiyle piyasa koşullarını gerekçe göstererek platformundaki para çekme işlemlerini duraklatacağını açıkladı. Celsius tarafından yapılan bu açıklama ile kripto para birimlerindeki düşüşler daha da derinleşti.  Bitcoin; Terra, 3AC ve Celsius gibi üst üste binen bu krizler sonucunda 17 bin dolar seviyelerine kadar düştü.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu