Nedir? Nasıl? Neden?

ABD CFPB, Block uygulaması hakkında soruşturma başlattı

Sponsorlu İçerik

ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB), Jack Dorsey’in kurucusu olduğu Block Inc. hakkında soruşturma başlattı. CFPB, Block’un Cash uygulaması ve ödeme araçlarıyla ilgili araştırma taleplerine uymadığını iddia etti.

Bilindiği üzere Cash App, kullanıcıların hisse senetleri ve Bitcoin’leri ile işlem yapmasını sağlayan popüler bir platformdur. Geçtiğimiz Perşembe günü, ABD Tüketici Mali Koruma Bürosu (CFPB), Kuzey Kaliforniya Bölgesi için ABD Bölge Mahkemesine bir dilekçe vererek, sivil soruşturma talebi talep etti.

CFPB, Block Inc.’ten Cash App ile ilgili işbirliğine giderek Ağustos 2020 ve Ağustos 2021’e kadar olan tüm belge ve verileri sağlaması talebinde bulundu. Soruşturma, Cash App’in şikayetleri ve anlaşmazlıkları ele alış biçimiyle alakalı olarak açıldı.

Block, CFPB’nin düzenli iletişim ve işbirliğine rağmen dilekçe vermeye karar vermesinden duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. Bir Block sözcüsü Bloomberg’e şunları söyledi:

“CFPB’nin önceki yanıtlarımızın kapsamını ana hatlarıyla belirleyen, malzemelerin üretiminin geri kalanı için önerilen bir zaman çizelgesi belirleyen ve büro için ek açıklayıcı sorular ortaya koyan en son iletişimimize yanıt vermesini haftalarca bekliyoruz.”

CFPB, Block’un işbirliği yapmadığını iddia ediyor

CFPB, belge ve veri talepleri için Block şirketinin danışmanı ile birkaç kez görüştüğünü söyledi. Sürelerin uzatılması konusunda uzlaşmaya vardıkları kaydedilirken, Block, CFPB tarafından gündeme getirilen altı özel soru için belge sağlayamadı.

Büro, Block şirketinin soruşturma taleplerini değiştirmek veya bırakmak için resmi bir dilekçe vermediğini belirtti. Kurum 2020’deki soruşturma talebi için tam uyum tarihinin 14 Ekim 2020 olduğunu açıkladı. Benzer şekilde, 2021’in uyum için son tarihi 5 Aralık 2021’di.

CFPB, Block Inc’in ilgili belgeleri üreteceği kesin tarihleri ​​henüz sağlamadığını kaydetti. CFPB’nin dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

“Soruşturma Block’un yavaş yürümesi tarafından engelleniyor. Toplantıya anlamlı bir şekilde katılmamak, personelin davayı takip etmesi için kolay bir gerekçedir.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu