Nedir? Nasıl? Neden?

ABD CFTC’den spot kripto borsası Digitex’e dava

Sponsorlu İçerik

ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Cuma günü spot kripto para borsası Digitex LLC ve kurucusu Adam Todd’a Emtia Borsa Yasası’nı (CEA) birden fazla ihlal etmek suçuyla dava açtı.

Son zamanlarda kripto borsalarını hedefleyen Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) birbiri ardında davalar açmaktan kendini alamıyor. Geçtiğimiz günlerde  Ooki DAO’ya karşı eşzamanlı bir federal sivil icra davası açmıştı. CFTC şimdide spot kripto borsası Digitex LLC’ye ve kurucusu Adam Todd’a “kayıt dışı menkul kıymet satışı”, “fiyat manipülasyonu” ve Emtia Borsas Yasası’nı (CEA) birden fazla ihlal ettiği iddiaları ile dava açtı.

CFTC, kripto şirketinin Temmuz 2020’den-Mayıs 2022’ye kadar faaliyette olduğunu ve bu süre boyunca “herhangi bir kapasitede” komisyona kayıt yaptırmadığını öne sürdü. Ayrıca CFTC, Digitex ve Todd’un firmanın yerel token’ı DGTX’in değerini manipüle etmeye çalıştığı ve şişirilme işleminin, çeşitli kurumsal varlıklar kullanılarak denendiği ve Todd’un aynı şirketinin değerini şişirmeyi umduğunu iddia etti.

Etkilenen yatırımcılara tazminat ödenmesi talep edildi

Digitex’e dava açan CFTC, mahkemeden Todd’un ilişkili kuruluşların gelecekteki işlemleri düzenlemesini engellemesini, etkilenen yatırımcılara tazminat ödemesini ve haksız elde edilen karları boşaltmasını talep etti. Todd, Banka Gizliliği Yasası’nın gerektirdiği şekilde uygulamamakla suçlanıyor. Söz konusu ihlalleri ile CEO beş yıla kadar hapis cezasına çarptırabilir.

Dava haberinin duyulmasının ardından DGTX düşüş yaşasa da haberin yazıldığı saatte toparlanma sinyalleri gösteriyor. CoinMarketCap verilerine göre, DGTX token’ı 0,00002352 dolar üzerinden işlem görüyor. Son 24 saatte ise yüzde 67’lik bir düşüş yaşadı. Şirketin web sitesine ise erişim hala sağlanamıyor.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu