Nedir? Nasıl? Neden?

ABD Hazine Bakanlığı’na açılan davaya Coinbase’den destek

Sponsorlu İçerik

Kripto para borsası Coinbase, Tornado Cash yaptırımı ile ilgili ABD Hazine Bakanlığı’na karşı açılan davaya maddi destek vereceğini duyurdu. Davayı açan kişiler arasında Coinbase çalışanları da yer alıyor.

ABD Hazine Bakanlığı tarafından yaptırım listesine alınan kripto karıştırıcısı Tornado Cash konusunda bakanlığa dava açıldı. Hatırlanacağı üzere ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı olan Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) Ağustos ayında Tornado Cash’in 7 milyar dolardan fazla kripto parayı aklamak için kullanıldığı iddiasıyla kara listeye eklemişti.

Yaptırım kararı birçok platform ve sektör liderleri tarafından eleştirilmişti. Coin Center platformu yaptırımlara karşı dava açacağını duyuran kuruluşlar arasındaydı. Bugün Coinbase borsasından konuyla ilgili yeni bir hamle geldi. Borsa bakanlığa karşı açılan davaya maddi destek vereceğini duyurdu. Borsa, bakanlığın yaptırımlarına meydan okuyan ilk şirket oldu. 

Coinbase çalışanları davada yer alıyor

Coinbase çalışanlarının da aralarında bulunduğu davayı açan 6 kişi, dava dosyasında “Bu davayı açanlar kendi kişisel sınırları içinde ve tamamen kanuni olarak bu programı kullanmak isteyenlerdir” ifadeleri yer alıyor.

Coinbase baş hukuk yöneticisi Paul Grewal, CNBC ile yaptığı röportajda bu durumu büyük bir sorun olarak gördüklerini açıkladı:

“Bunu gittikçe büyüyen bir sorun olarak görüyoruz. Tehlikeli bir emsal teşkil ediyor. Tornado Cash’e yapılan iddiayı hafife almıyoruz. OFAC ile çok sağlıklı ve iyi bir ilişkimiz var. Bu özel durumda, fikir ayrılığı yaşadık. Burada kanuna uygun hareket eden kişiler ile kanunu ihlal eden ve kovuşturulması gereken kişiler arasında bir ayrım yapmanın yolları olduğunu düşünüyoruz.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu