Nedir? Nasıl? Neden?

ABD SEC, 2 kripto danışmanlık şirketine dava açtı

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para birimlerine odaklanan 2 danışmanlık şirketine “ponzi şeması” yürüttüğü iddiasıyla dava açtı.

ABD SEC tarafından Creative Advancement ve Edelman Blockchain Advisors şirketlerine, CEO’ları David Fulton ve Gabriel Edelman‘a “yanlış ve yanıltıcı ifadeler kullanarak en az 4 yatırımcıya hileli bir şekilde menkul kıymet satmaktan” dava açıldı. 15 Eylül tarihinde açılan ve detayları yeni ortaya çıkan davada, şirket CEO’ları toplamda 4 milyon 390 bin dolar para kazandığı iddia edildi. SEC, iki firmanın 2017 yılının Şubat ayında ve 2021’in Mayıs ayında faaliyet gösterdiğini açıkladı. SEC tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Örneğin, bir yatırımcı başlangıçta 50.000 dolar yatırım yaptı. Edelman birkaç ay içinde 75.000 dolar iade etti ve Yatırımcı daha sonra 600.000 dolar daha yatırdı. Edelman birkaç ay sonra 720.000 dolar iade etti. Bundan sonra, Yatırımcı, iddia edilen geçmiş performansa ve Edelman’ın Yatırımcının% 15’lik bir getiri alacağına dair vaadine dayanarak 1.000.000 $ yatırım yaptı. Edelman bu yatırımcıya daha sonra herhangi bir fon iade etmedi.”

Müşteri fonları ile kredi kartı faturalarını ödemiş…

Yatırımcılara, indirimli fiyatlarla kripto para birimleri satın alacağına dair sözler verildiği kaydedilirken, Söz konusu firmaların “yatırımcı fonlarının yalnızca küçük bir kısmını” yatırıldığı ve Edelman’ın fonların çoğunu kredi kartı faturalarını ödemek ve fonları aile üyelerine aktarmak gibi “kendi kişisel çıkarı” için kullandığı öne sürüldü.

Ponzi şeması iddiası

Düzenleyici kurum, Edelman’ın iki firmayı da Ponzi şeması benzeri bir plan yürütmek için kullandığını ve yatırımcılardan gelen parayı kullanarak “daha büyük yatırımcı” çekmek için ödeme yaptığını bildirdi. Menkul kıymet dolandırıcılığı ile de suçlanan Edelman’ın iddia edilen eylemlere, uygulamalara ve ticari faaliyetlere katılmaktan dolayı kalıcı olarak men edilmesi istendi.

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu