Nedir? Nasıl? Neden?

ABD SEC, kripto dosyalarını incelemek için özel ofis kurdu

Sponsorlu İçerik

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para konusundaki dosyaları incelemek için iki özel ofis kuracağını açıkladı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Cuma günü yaptığı açıklamada, kripto paralar konusundaki başvuruları incelemek için iki yeni ofis kurma planını açıkladı. Kurum, ofislerden birinin “Kripto Varlıklar Ofisi” diğerinin “Endüstriyel Uygulamalar ve Hizmetler Ofisi” olarak kurulacağını ve bu sonbaharda tamamen faaliyet göstereceğini duyurdu.

SEC, açılacak olan ofislerin sektör uzmanlığına göre gruplandırıldığını ve Kurumsal Finansman Açıklama İnceleme Programı (DRP) Bölümü altında olacağını belirtti. Yeni ofisler, kurumun “ihraççı dosyalarının odaklanmış incelemesini sağlayan” yedi mevcut ofisine katılacak.

SEC açıklamasında şirketleri ve dosyaları tek bir ofise atamanın dosyalama ve inceleme sorunlarını ele almak için daha iyi bir fırsat olacağını söyledi.

“Daha fazla ve daha özel destek sağlamamız gerek”

SEC Kurumsal Finansman Bölümü direktörü Renee Jones, kripto pazarındaki son büyümeye atıfta bulunarak, düzenleyicinin “DRP’nin Finans Ofisi için daha fazla ve daha özel destek sağlamamız” gerek dedi.

Bu yeni ofislerin oluşturulması, DRP’nin kripto varlıkları, finansal kurumlar, yaşam bilimleri ve endüstriyel uygulamalar ve hizmetler alanlarındaki odağını geliştirmesini ve misyonumuzu yerine getirme yeteneğimizi kolaylaştırmasını sağlayacaktır.

“Kriptoların büyük kısmı menkul kıymet”

SEC Başkanı Gary Gensler, Perşembe günü yaptığı açıklamada, piyasadaki 10 bin token’ın büyük bölümünün menkul kıymetler olduğuna inandığını söyledi:

“Kripto piyasasındaki yaklaşık 10.000 token’ın büyük çoğunluğunun menkul kıymetler olduğuna inanıyorum. Kripto para teklifleri ve satışı menkul kıymetler kanunları kapsamındadır. SEC personelinden, uygun olduğunda menkul kıymetler olarak token’larını kaydettirmek ve düzenlemek için doğrudan girişimcilerle çalışmasını istedim.”

Kripto para borsaları, coin gelişmeleri ile ilgili en güncel içerikler için Kripto Para Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu